Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Comisia Europeană a autorizat o a doua insectă ca ingredient alimentar pentru piaţa UE

Comisia Europeană a autorizat o a doua insectă ca ingredient alimentar pentru piaţa UE

Astazi, 12 noiembrie, Comisia Europeană a autorizat vineri introducerea pe piaţă a unei a doua insecte, Locusta migratoria (lăcusta călătoare), ca aliment nou, anunţă într-un comunicat executivul comunitar.

Acest aliment va fi disponibil sub formă congelată, uscată şi de pudră şi este destinat comercializării ca gustare sau ca ingredient alimentar într-o serie de produse alimentare.

Această autorizaţie vine în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA), care a concluzionat că lăcusta migratoare este sigură pentru utilizările prezentate de societatea solicitantă, precizează Comisia Europeană citat[ de Agerpres.

Produsele care vor conţine acest aliment nou vor fi etichetate pentru a informa consumatorii cu privire la potenţialele reacţii alergice. Această autorizare din partea Comisiei este rezultatul unui vot pozitiv, în luna septembrie, din partea statelor membre în care a fost depusă cererea. În luna iunie a acestui an a fost autorizată prima insectă ca aliment nou: viermele galben uscat.

În diverse studii, Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a identificat insectele ca fiind o sursă de hrană foarte nutritivă şi sănătoasă, cu un conţinut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. Insectele, care sunt consumate zilnic de milioane de oameni de pe planetă, au fost identificate în cadrul strategiei "De la fermă la consumator'' ca sursă alternativă de proteine care ar putea facilita trecerea la un sistem alimentar mai durabil, aminteşte executivul comunitar.

foto wikimedia.org

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Xxx

Acum 10 luni

Iată încă un exemplu perfect: asta e una din...marile preocupări ăla UE
Raspunde

Stanciu

Acum 10 luni

Cand aducem la putere elite rupte de realitate care nu stiu ce e greul si care au stat toata viata in functii inventate, o sa se ocupe ei de noi. O sa "hraneasca" poporul cu ceea ce cred ei ca mananca muncitorimea: viermi comestibili, gandaci, insecte sau carne sintetica. "Am rezolvat 2 probleme: prostimea are burta plina si nici nu mai produce CO2. Successss!!!". Scarita la gratar e pt lumea buna, nu pt oricine. Nu e de ras, o sa scumpeasca artificial pretul alimentelor incat in urmatorii ani doar legume non-bio si carne sintetica o sa ne permitem. Au facut-o deja cu pretul gazelor pt a impinge sursele alternative de energie (care nu sunt rele, doar ca nu avem inca tehnologia). Viata devine din ce in ce mai grea, cumplita pt unii. Cat ii mai rabdam?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus