Marţi,
27.09.2022
Ploi Scurte
Acum
13°C

Șase elevi și un cadru didactic raportați pozitiv în ultimele 24 de ore

Șase elevi și un cadru didactic raportați pozitiv în ultimele 24 de ore

Astăzi, 12, noiembrie, au fost raportați 6 elevi și 1 cadru didactic ca fiind pozitivi la virusul SARS-CoV-2. Astfel, încă 175 elevi au trecut în sistemul online de învățare.

Doi dintre elevii raportați sunt din ciclul primar (clasele Pregătitoare - IV) sunt de la Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu și Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu, alți doi elevi sunt de la Școala Gimnazială „Hermann Oberth” Mediaș și de la Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie și ultimii doi sunt din ciclul liceal (clasele IX - XII) de la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie;

Cadrul didactic confirmat pozitiv la virusul SARS-CoV-2 este încadrat la Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu.

Lista cu clasele ce au cursurile suspendate începând cu 12.11.2021 o puteți vizualiza pe pagina ISJ Sibiu – www.isjsb.ro, secţiunea „Lista unităților școlare şi a claselor cu activitate online”.

De la reînceperea semestrului I al anului școlar 2021 - 2022, un număr de 28 cadre didactice și 54 preșcolari și elevi au fost confirmaţi pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

În județul Sibiu un număr de 14.019 preșcolari și elevi (21,22%), din cei existenți în unitățile de învățământ, au desfășurat orele în sistem online.

Vă reamintim și faptul că astăzi, în ședința Consiliului de Administrație al ISJ Sibiu s-au validat scenariile pentru desfășurarea cursurilor din unitățile de învățământ ale județului Sibiu. Astfel, din totalul celor 351 de unități de învățământ, pentru 315 unități de învățământ a fost validat senariul 1 (învățământ „față în față”), iar 36 de unități de învățământ vor desfășura orele în sistem online (4 216 de preșcolari și elevi).

Aceste hotărâri privind scenariile de desfășurare al orelor sunt în conformitate cu prevederile ordinului comun al Ministerului Educației (nr. 5.558/05.11.2021) și al Ministerului Sănătății (2.389/05.11.2021), respectiv orele se desfășoară, în format fizic, în unitățile de învățământ unde rata de vaccinare a personalului angajat este de minim 60% (întreg personalul aflat în unitate cu contract de muncă, și nu doar cel cu baza în unitatea de învățământ).

Sursa foto: Arhiva TS      

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus