Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

SURSE Raluca Turcan, între Ministerul Muncii și Ministerul Familiei

SURSE Raluca Turcan, între Ministerul Muncii și Ministerul Familiei

Viitorul PSD-PNL-UDMR ar urma să o aducă pe Raluca Turcan, actualul ministru al Muncii, la nou înființatul minister al Familiei, anunță Digi24, citând surse din cadrul PNL. ”Raluca Turcan ar putea fi ministru al familiei, dacă PSD va insistat să primească portofoliul de la Muncă”, scrie Digi24.

Oficial, cele două partide au anunțat că în acest moment nu există negocieri politice privind împărțirea funcțiilor într-un viitor guvern.

După ultimele discuții dintre cele trei partide, Guvernul PSD-PNL-UDMR ar putea avea 21 de ministere. Pe lângă ministerele deja existente, ar urma să apară un minister pentru mediul de afaceri, un minister pentru familie și, posibil, un minister pentru diaspora. De asemenea, s-a discutat despre înființarea unui minister pentru turism. Din cele 21 de ministere, 3 ministere a putea ajunge la UDMR, iar cele două partide, PNL și PSD, să împărtă câte 9 ministere fiecare.

Conform informațiilor Digi24, sunt câteva nume date ca sigure în viitorul guvern, este vorba de minstrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, sau ministrul Energiei, Virgil Popescu. De asemenea, este foarte posibil ca Lucian Bode să rămână la Interne, dacă ministerul Apărării va merge la PSD.

Social democrații vor să intre în guvern cu prima garnitură de lideri politici. Astfel, la Sănătate va merge Alexandru Rafila, pentru ministerul Transporturilor este vehiculat numele lui Sorin Grindeanu, la Muncă ar putea fi Marius Budăi, în timp ce la Agricultură este dat ca variantă Adrian Ionuț Chesnoiu. La Cultură, ministerul ar putea ajunge la Vasile Dîncu. PSD mai vrea ministerul Finanțelor, Economiei, sau Mediu.

Nu s-a ajuns la niciun acord pentru ministere importante, cum ar fi Fondurile Europene, IMM-uri sau Digitalizare.

UDMR va păstra ministerul Dezvoltării și ar putea rămâne și cu portofoliile de la Tineret și Sport și Mediu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Henorel Bișbocescu

Acum 2 ani

Sibiul si sibienii suntem mandri de doamna Turcan, fiica satului nostru si purtatoarea valorilor cele mai frumoase ale sibienilor si Marginimii Sibiului! Va vom vota trup si suflet toata viata noastra! Multumim pentru ca ne binecuvantati burgul si judetul!
Raspunde

@@@

Acum 2 ani

Dar intre Sibiu si Botosani?
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

Femeia asta este o oroare! Din cauza celor ca ea suntem unde suntem...
Raspunde

Gigi kent

Acum 2 ani

Cred ca era mai potrivita la Ministerul Salubrizarii si Gospodaririi.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Spagatista sau buimaca?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus