Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
14°C

Prima pădure de nuci din România va fi plantată la Copșa Mică. „Din cel mai poluat oraș din Europa va deveni un oraș care va avea cel mai mare aport de oxigen”

Prima pădure de nuci din România va fi plantată la Copșa Mică. „Din cel mai poluat oraș din Europa va deveni un oraș care va avea cel mai mare aport de oxigen”

Prima pădure de nuci din România va fi plantată în luna noiembrie în cartierul Târnăviora din orașul Copșa Mică. Pe parcursul a trei zile vor fi plantați 5.000 de nuci pe o suprafață de zece hectare.

În perioada 18-20 noiembrie toți cei care doresc să participe la această inițiativă se vor întâlni în parcul din cartierul Târnăviora, din Copșa Mică. Primarul orașului, Daniel Tudor Mihalache, spune că împreună cu cei de la Via Transilvanica au gândit acest proiect, după modelul pădurilor de nuci existente deja în Republica Moldova și că așteaptă voluntari pentru a duce la împlinire inițiativa.

„Avem un punct de întâlnire, trei zile ne vom întâlni acolo, vor fi voluntari care îi vor coordona pe cei care vin să planteze. Punctul de întâlnire este în cartierul Târnăvioara, lângă parc. Vor veni și pompieri voluntari, ei se vor ocupa de împrejmuirea pădurii cu gard electric. Având exemplul pădurilor de nuci de peste Prut, din mai multe discuții, atât noi, cât și cei de la Via Transilvanica, ne-am gândit să facem o astfel de pădure în Copșa, iar alături de cele 400 de hectare care au fost plantate în oraș în ultimii 25 de ani o să plantăm și zece hectare de pădure de nuci. Copșa Mică va deveni din cel mai poluat oraș din Europa un oraș care va avea cel mai mare aport de oxigen” a detaliat Daniel Tudor Mihalache, primarul din Copșa Mică.

Pentru respectarea măsurilor împotriva pandemiei de coronavirus, în fiecare zi sunt așteptați maxim o sută de voluntari. Toți cei dornici să participe la această acțiune o pot face accesând acest link.

„Prima oară când am văzut o pădure de nuci și am rămas impresionați, eram în vizită de lucru, în Republica Moldova. De atunci visăm să putem face una asemănătoare la noi în țară. O pădure de nuci este o pădure utilitară. Dar este și una dintre cele mai faine perspective pentru ceva ce am putea noi face. A fost nevoie de trei parteneri. Unul e #drumulcareuneste, cel care ne duce în locuri, altul este partenerul nostru de drum și de lungă distanță: Raiffeisen Bank și celălalt este Primăria Copșa Mică, împreună cu care vom planta prima noastră pădure de nuci, pe Via Transilvanica. Vom planta la Târnăvioara, un cartier al orașului Copșa Mică, în zilele de 18, 19 și 20 noiembrie, începând cu ora 10. Nu putem lua tare mulți oameni în condițiile actuale, de aceea putem primi până în 100 de participanți în fiecare din cele trei zile, respectând desigur toate măsurile impuse de autorități.”, este mesajul transmis de cei de la Via Transilvanica într-o postare pe pagina de facebook.

Acest proiect este posibil în urma parteneriatului dintre Via Transilvanica, Reiffeisen Bank și Primăria Copșa Mică.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Vasile

Acum 10 luni

Felicitari pentru initiativa si idee.
Raspunde

Gica contra

Acum 10 luni

Dudule, mai faci si tu ceva pt. Copsa , nu doar pt. tine! Tine-o tot asa!
Raspunde

Popa

Acum 10 luni

Cand nucii vor incepe sa dea roade, vor fi atacati de concetatenii nostri care s-au ..... Nu spun, dar zic...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus