Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Creștere semnificativă a mașinilor electrice în Sibiu. Șase luni listă de așteptare pentru Dacia Spring

Creștere semnificativă a mașinilor electrice în Sibiu. Șase luni listă de așteptare pentru Dacia Spring

Datele autorităților pentru luna octombrie arată o creștere semnificativă a înmatriculărilor de mașini electrice în Sibiu, pe primul loc situându-se Dacia cu noul model Spring.

În total, numai luna trecută s-au înmatriculat în județul Sibiu zece mașini Dacia Spring, trei mașini marca Tesla și câte o mașină electrică produsă de BMW, Mercedes și Skoda.

Dealerii auto spun că numărul mare de mașini marca Dacia este datorat modelului Spring, ale cărui livrări au început în luna octombrie la Sibiu.

”Noi reușim să livrăm anul acesta 75 de bucăți din modelul Dacia Spring. Sunt livrări pentru cei care s-au înscris în lunile martie și aprilie. Primele 20 de bucăți au ajuns la Sibiu și au fost livrate noilor proprietari în luna octombrie. În continuare avem o listă de așteptare de peste 180 de persoane și cine se înscrie acum va primi mașina în perioada aprilie-mai anul viitor”, a declarat pentru Turnul Sfatului Dorian Ștefan, reprezentantul Dacia Emilian Sibiu. În octombrie 21 de sibieni s-au înscris pentru o Dacie Spring, iar în noiembrie deja sunt aproape zece pe listă.

Cât privește prețurile, dealerii atrag atenția că toate mașinile noi s-au scumpit în ultima perioadă, atât din cauza crizei semiconductorilor cât și a creșterii prețurilor de transport. ”Inclusiv tabla s-a scumpit”, spune un dealer auto.

Înghesuiala pentru Dacia Spring se explică astfel prin prețul scăzut, o mașină electrică nouă nouță costând astăzi puțin peste 9000 de euro, după ce se scade din prețul standard ajutorul oferit de stat pentru achiziția unei mașini electrice, plus sprijinul prin programul Rabla.

”Modelul Spring s-a scumpit de luni cu 800 de euro, dar toate mașinile s-au scumpit recent. Deocamdată, cele mai multe solicitări sunt din partea unor persoane fizice, însă avem și câteva persoane juridice pe listă. Cei care vin în perioada aceasta se grăbesc să mai prindă programul Remat, extensia anunțată de guvern pentru finalul anului, o suplimentare de fonduri. Separat există și sprijinul pentru mașini electrice, aici sunt fonduri, este vorba de 45.000 de lei. Dar oamenii vor să cumuleze și cu cei 7500 prin Rabla Clasic”, mai spune Dorian Ștefan.

În baza numărului de înmatriculări, la finalul anului trecut piața mașinilor electrice în Sibiu era dominată de Volkswagen, cu 15 bucăți, dintre care șase Golf. Urmează Nissan, cu nouă mașini, dintre care opt Leaf. Producătorul american Tesla se afla doar pe poziția a treia, cu șase mașini, la egalitate cu Hyundai. Clasamentul este completat de BMW și Renault Zoe cu câte patru mașini.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Codru

Acum 2 ani

Pe hartie, masinile electrice sunt bune... in realitate, catastrofa climatica. Bateriile sunt cele mai poluante chestii de produs, imposibil de reciclat, grele si periculoase in caz de supraincalzire, iar curentul ..va fi din ce in ce mai scump. Sunt ok, ca si masini de oras... si cam atat. Toata psihoza asta cu masini pe baterii, va produce un dezastru in Europa si nu numai.... nu degeaba marii producatori de masini nu au semnat renuntarea la motoarele clasice, fiindca, spre deosebire de politicienii rupti de orice realitate, sunt oameni inteligenti. Marii politicieni care canta despre electrificare, conduc SUV-uri, merg cu avioane private si yachturi... asa ca sa va ganditi cam cine face aceste reguli si impinge astfel de idei dezastruase. Propulsia cu hidrogen sau etanol, ori alti combustibili sintetici, sunt viitorul, nu bateriile.
Raspunde

L

Acum 2 ani

Dacia Spring, prima Dacie 100% electrica, in probe. Prima provocare - Bucuresti - Copsa Mica. Am oprit in Pitesti sa incarc.... O timpenie de masina este un risc sa parasesti orasul , ramai fara curent te miri pe unde.... Nu sunt masini de viitor sau de distante mari.... Ar fi trebuit reglementat alfel aceasta situatie care polueaza Mediul. Expl. in oras toata lumea perpedes, trotineta, bicicleta autobuz electric. Iar cu masina pe combustibil fosil, toata familia nu doar unul singur , doar in weekend sau concediu cu dovada rezervarii cazarii, in oras interzis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus