Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Contract-record: o nouă conductă va aduce apă sibienilor din barajul de la Gura Râului. Alta de două ori mai lungă va fi construită

Contract-record: o nouă conductă va aduce apă sibienilor din barajul de la Gura Râului. Alta de două ori mai lungă va fi construită

Peste 27 de milioane de euro este bugetul alocat de Apă Canal pentru înlocuirea conductei care transportă apa de la Gura Râului la stația din Dumbrava Sibiului. Contractul scos la licitație are drept obiect și construirea unei noi aducțiuni pentru opt localități, aducțiune cu o lungime de 35 de km.

Apă Canal SA Sibiu a lansat licitația pentru atribuirea unuia dintre cele mai mari contracte din istoria sa, cu o valoare estimată la peste 136 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Contractul are drept obiectiv proiectarea și lucrările de înlocuire a aducțiunii de apă brută din barajul de la Gura Râului până la Stația de tratare a apei potabile Dumbrava. 

16,8 km ar urma să fie lungimea totală a acestei aducțiuni, care va avea un diametru de 600 de mm pe o lungime de 3,6 km și, respectiv, de 700 de mm pe restul lungimii.

Traseul aducțiunii de la barajul din Gura Râului către Stația de tratare Dumbrava

Totodată, contractul prevede și proiectarea și execuția unei noi aducțiuni, de data aceasta de apă potabilă, care să alimenteze localitățile Poplaca, Sibiel, Fântânele, Săcel, Vale, Săliște, Galeși și Tilișca. După cum se arată în caietul de sarcini, această aducțiune va porni de la Stația de tratare a apei potabile Dumbrava și va avea o lungime totală de 35,4 km (în care nu intră și legăturile către localitățile mai sus amintite). Contractul mai prevede construirea a trei stații de pompare apă potabilă, a șase stații de clorinare, construcția a două rezervoare noi de înmagazinare apă potabilă (unul pentru localitățile Vale și Sibiel și unul pentru localitățile Săliște și Galeș) și reabilitarea a trei rezervoare existente (Fântânele, Săcel și Tilișca).

17 ianuarie 2022 este termenul stabilit pentru depunerea ofertelor de către companiile interesate de acest contract. Cel mai târziu la jumătatea lunii aprilie anul viitor ar trebui desemnat un câștigător. Iar termenul de termenul de realizare a proiectării și de execuție a lucrărilor prevăzute în contract este de doi ani și opt luni de la emiterea ordinului de începere.

Lucrările sunt finanțate din fondurile europene nerambursabile accesate de Apă Canal prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Valentina

Acum 2 ani

Locuitorii din Gura Raului, de ce nu au apa potabila (draga reporter).....cred ca trebuie sa faci o mica incursiune cu ajutorul ziarului.(o sa fii surprins ce descoperi).
Raspunde

Ana

Acum 2 ani

Intre timp, in gura raului nu exista apa potabila. Chair si izvorul de vis a vis de casa primarului este infestat la fel ca si apa de la robinet. E-coli si bacterii fecale. Super!
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

acum sa vezi spagi la Apa-Canal...firma blocata in "proiectul" comunist de acum 35 de ani!!!
Raspunde

Cornelius

Acum 2 ani

Primarul din gura raului, calin, e pe mana cu cei de la apa canal și cu cei din apele romane unde și-a instalat fiul că director fara vreo pregătire. E ușor de imaginat de ce se fac investiții, daca pun mana pe 10% e suficient să își mai facă o casa de juma de milion. Nu mai poate el că apa e plina de rahat, el oricum bea din pet.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus