Luni,
18.08.2025
Ploi Scurte
Acum
18°C

Cum să folosiți și să aveți grijă de o mașină de tocat carne

Cum să folosiți și să aveți grijă de o mașină de tocat carne

Măcinarea propriei bucăți de carne garantează cârnați mai suculenți și burgeri mai gustoși. Acest ghid de bază vă va îndruma în ceea ce privește utilizarea și întreținerea mașinii de tocat.

Dacă încă vă mai puneți întrebarea "De ce ar trebui să-mi macin singur carnea?", tot ce pot să vă spun este că, probabil, nu ați urmărit acest site de prea mult timp. Avantajele sunt numeroase, dar iată doar câteva:

  • Este mai sigur. Carnea preambalată poate conține carne provenită de la sute, chiar mii de animale, și nu neapărat nici de la cele mai bune bucăți. Acest lucru înseamnă că trebuie să fiți foarte atenți atunci când gătiți cu carne tocată de vită preambalată - șansele de contaminare sunt mai mari.
  • O aromă mai bună. Cu excepția cazului în care aveți un măcelar foarte bun, sunteți limitat orice carne tocată de vită pe care supermarketul o are la îndemână. De obicei, nu știți nimic mai specific despre ea, în afară de conținutul de grăsime. Măcinarea la domiciliu vă permite să controlați ce feluri de carne intră în mașina de tocat carne, împreună cu conținutul de grăsime. Asta înseamnă chiftele mai gustoase, cârnați mai suculenți și ragu mai bogat.
  • O textură mai bună. Carnea tocată stă în ambalaj, comprimându-se și oxidându-se încet. Macinarea cărnii proaspete vă permite să o păstrați aerisită, îmbunătățind atât nivelul de umiditate, cât și textura după gătire.

Deși este posibil să măcinați carnea într-un robot de bucătărie sau chiar sa o tocati manual, o mașină de tocat carne dedicată este cea mai bună opțiune dacă plănuiți să tocați carne în mod regulat. Iată un ghid de bază despre cum să folosiți și să vă întrețineți mașina de tocat carne.

Toate mașinile de tocat carne sunt formate din aceleași piese de bază:

  • Împingătorul și tubul în care adăugați cuburi de carne. Împingătorul este folosit pentru a forța carnea să coboare pe tubul de alimentare și pentru a menține lucrurile în mișcare. De obicei, există o tavă situată deasupra tubului de alimentare, unde se poate depozita carnea suplimentară înainte de a fi împinsă în mașina de tocat carne. Cu cât această tavă este mai mare, cu atât este mai convenabil să tocați loturi mai mari de carne.
  • Șurubul este partea principală de lucru a tocătorului. Acesta împinge în mod constant carnea în josul arborelui și spre lamele.
  • Lama și placa sunt cele care fac măcinarea propriu-zisă. Lama este o piesă mică, în formă de cruce, cu o margine ascuțită pe fiecare braț, care se rotește împotriva plăcii. Placa este o bucată plată de metal cu găuri tăiate în ea. Pe măsură ce șurubul forțează carnea în această gaură, lama o taie într-o tocătură fină. Dimensiunea găurilor determină finețea tocăturii finale.
  • Capacul este folosit pentru a menține lama și placa în poziție în timp ce lama toacă.

Cum să folosiți cu grijă o mașină de tocat carne

Nu sunt foarte multe lucruri de făcut când vine vorba de utilizarea unei mașini de tocat carne. Practic, tot ce trebuie să faceți este să asamblați mașina de tocat cu placa dorită; introduceți carnea tăiată (mașinile de tocat urăsc tendoanele și țesuturile conjunctive, așa că asigurați-vă că le tăiați pe toate) în tub; porniți mașina de tocat (dacă folosiți o mașină de tocat pe un accesoriu pentru mixer, o viteză relativ rapidă este cea mai bună); și presați carnea. Carne tocată, simplu ca bună ziua.

Acestea fiind spuse, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont în timp ce măcinați:

1. Păstrați totul la rece. Acesta este cel mai important lucru atunci când tocați. Carnea caldă se va unge, grăsimea se va scurge și va ieși cu o textură gătită asemănătoare cu cea a hârtiei - moale și uscată. Puneți mașina de tocat și toate piesele sale în congelator timp de cel puțin o oră înainte de a o folosi și păstrați carnea bine răcită până când sunteți gata să începeți. Dacă faceți cârnați care vor necesita mai multe măcinări, măcinați carnea într-un castron plasat în interiorul unui alt castron umplut cu gheață, pentru a o menține răcită pe tot parcursul.

2. Tăiați bine carnea. Murdărirea este cel mai adesea cauzată de bucățile de tendoane care se prind în jurul lamei. În loc să tăiați carnea, ajungeți să o strecurați prin găurile de pe placă, ceea ce vă dă o textură mestecată. Tăierea cărnii vă va ajuta să preveniți acest lucru.

3. Păstrați-vă lama ascuțită. Lama este singura parte a mașinii dvs. care ar trebui să necesite vreodată multă grijă sau atenție. O lamă neascuțită va mânji carnea. Din fericire, lama și placa ar trebui de fapt să se îmbunătățească din ce în ce mai mult odată cu utilizarea repetată. Metalul se macină microscopic de fiecare dată când îl folosiți, astfel încât contactul dintre lamă și placă ar trebui să devină din ce în ce mai strâns.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus