Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Spectacol de drone, de 1 Decembrie la Alba Iulia, în loc de tradiţionalul foc de artificii

Spectacol de drone, de 1 Decembrie la Alba Iulia, în loc de tradiţionalul foc de artificii

Tradiţionalul foc de artificii organizat de 1 Decembrie la Alba Iulia va fi înlocuit în acest an cu un spectacol de drone, potrivit programului manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României dat marţi publicităţii de către administraţia locală.

"Festival de România" va debuta în 20 noiembrie, cu momentul intitulat "Patria Recunoscătoare - Clopotele Întregirii", când vor fi trase clopotele în toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Alba, şi se va încheia în 1 Decembrie.

Până în 1 Decembrie, vor avea loc o sesiune ştiinţifică - "Unitate, continuitate şi independenţă în istoria poporului român. 103 ani de la Marea Unire (1918-2021), 99 de ani de la Încoronarea regilor României Mari la Alba Iulia", o expoziţie de fotografie istorică, de arhivă - "Ordinele Legiunii Române din Siberia" şi Crosul Unirii.

În preambulul Zilei Naţionale, în 30 noiembrie, se vor desfăşura ceremonii militare de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuile lui Ionel Brătianu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazul şi busturile Regelui Ferdinand I şi Reginei Maria. Tot în aceeaşi zi, în Piaţa Tricolorului va avea loc un alt moment simbolic, arborarea Drapelului Naţional al României. Vor fi omagiaţi la locul în care îşi dorm somnul de veci, în cimitirul din Alba Iulia, "fotograful Unirii", Samoilă Mârza, şi "martirul Unirii", Ion Arion.

În 30 noiembrie este programat un alt punct de atracţie, de reconstituire militară, intitulat "Treceţi batalioane române Carpaţii".

Ziua de 1 Decembrie va debuta cu "Marşul Unirii", pe traseul Gara Alba Iulia - Piaţa Tricolorului. "Primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun", citirea "Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia" şi un Te Deum la Catedrala Încoronării sunt alte manifestări care vor avea loc de Ziua Naţională.

Nu va lipsi nici în acest an o ceremonie militară, chiar dacă una de mai mică amploare, nu de nivelul unei parade.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României se va încheia cu un spectacol de drone, care va lua locul focului de artificii nelipsit în ultimii ani.

Potrivit organizatorilor, programul poate suferi modificări de ultimă oră, în funcţie de situaţia epidemiologică.

(Agerpres)

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus