Joi,
11.08.2022
Ploi Scurte
Acum
15°C

S-a redeschis drumul care scurtează cu 25 de km călătoria către Șeica Mică

S-a redeschis drumul care scurtează cu 25 de km călătoria către Șeica Mică

Autoritățile județene anunță redeschiderea circulației pe DJ 142 J, drumul care face legătura între Șeica Mare și Șeica Mică.

Drumul a fost închis circulației în luna mai a acestui an, pentru a permite execuția unor lucrări de consolidare a unei porțiuni de 100 de metri, situată în capătul dinspre Șeica Mare. ”Consolidarea și refacerea drumului au avut loc pe un tronson situat într-o zonă cu un grad ridicat de risc pentru producerea alunecărilor de teren, mai ales în urma precipitațiilor abundente repetate. Principalele lucrări au constat în realizarea unei fundații pe 30 de coloane forate, executarea terasamentelor și a rigolelor, refacerea platformei drumului și a zidului de sprijin, iar în partea superioară a drumului a fost amplasat un parapet metalic de tip greu”, descriu reprezentanții Consiliului Județean Sibiu într-un comunicat remis pentru cititorii Turnul Sfatului.

2,4 milioane de lei, cu tot cu TVA, este valoarea contractului pentru consolidarea acestui drum. Proiectarea a fost realizată de GG Tehnic Proiect SRL, iar execuția de către Prodial SRL.

Față de ruta prin Copșa Mică (care are o distanță de peste 32 de km), varianta unei călătorii dinspre Sibiu către Șeica Mică pe DJ 142 J este cu 25 de km mai scurtă.

Alte trei drumuri consolidate

Reprezentanții CJ Sibiu anunță că în cursul acestui an au mai fost reabilitate alte trei tronsoane ale unor drumuri județene afectate de calamități. Mai bine de 1,6 milioane de lei este valoarea acestor lucrări. Și, la fel ca și în cazul DJ 142 J, finanțările au fost asigurate din fonduri guvernamentale, alocate pentru pagubele provocate în 2020 de fenomene naturale.

”Este vorba despre refacerea podețului de pe DJ 106 M, în intravilanul comunei Gura Râului, care a fost distrus de precipitațiile abundente și a afectat o bandă de circulație a drumului județean, despre DJ 106 A Sibiu – Păltiniș (în zona intersecției cu DJ 106 D Rășinari – Poplaca), unde au fost realizate lucrări pentru consolidarea zidului de sprijin și de DJ 106 E între localitățile Tilișca și Rod, unde s-a reconstruit structura zidului de sprijin din zidărie de piatră rostuită cu mortar, s-au executat șanțuri și s-a refăcut structura rutieră”, enumeră reprezentanții CJ Sibiu.

Sursa foto: CJ Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

007

Acum 8 luni

Se circula pe Seica Mare - Seica Mica de 2 saptamani, dar autoritatile dorm in papuci
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus