Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

A murit Benone Sinulescu. Artistul avea 84 de ani

A murit Benone Sinulescu. Artistul avea 84 de ani

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu a murit, joi, la vârsta de 84 de ani, scrie G4Media

"S-a stins Benone Sinulescu! O viaţă ca un cântec! Pentru mine, un Nemuritor! Drum lin, Maestre!", a scris Iuliana Tudor, pe Facebook.

Cântăreţul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău. A primit numeroase premii şi distincţii pentru activitatea sa artistică.

Acesta era internat în spital, având mai multe afecțiuni medicale.

Artistul s-a născut la data de 24 mai 1937, la Siriu, județul Buzău. A fost atras de muzică încă din copilărie, iar la 18 ani înregistra melodiile „Străina mamei, străină”, ”La Lenuța sub cerdac” și „În munții Buzăului”. A devenit foarte cunoscut alături de ansamblul „Ciocârlia”. A colaborat și cu orchestra „Barbu Lăutaru” a Filarmonicii de Stat „George Enescu”.

Benone Sinulescu a cântat pentru președinții din timpul regimului comunist Gheorghe Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu. De altfel, în anul 1967, Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România i-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

Artistul a fost decorat și de Ion Iliescu, de două ori, în 2002 și 2004.

Născut la data de 24 mai 1937 într-o familie muncitoare, Benone Sinulescu și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Micului artist îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, acolo unde credea că putea atrage atenția întregii lumi. A cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul. Tatăl său avea o voce deosebită.

După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 sau 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus