Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

FOTO Respectul unor sibieni pentru noile plantări și crearea de spații verzi din Sibiu: „Parchează mașina pe iarbă și vandalizează copacii”

FOTO Respectul unor sibieni pentru noile plantări și crearea de spații verzi din Sibiu: „Parchează mașina pe iarbă și vandalizează copacii”

În ultima perioadă, câteva dintre cartierele Sibiului au fost reamenajate – municipalitatea, alături de o firmă locală care a pus la dispoziție materialele necesare și mâna de lucru, a așternut gazon și a plantat sute de arbori. Din păcate, răspunsul sibienilor nu a fost cel așteptat. Unii s-au plâns de noile amenajări, alții au mers chiar mai departe – au vandalizat arbori, au parcat mașinile pe spațiul verde sau calcă direct pe el, în loc să meargă pe trotuar.

Ruxandra Dentini, de la Garden Center Grădina Viselor, firma care s-a ocupat de amenajări, povestește că a avut de-a face cu destul de multe situații în care a simțit că munca ei a fost în zadar. 

„În această toamnă s-au plantat, în Hipodrom, 435 de arbori toți de talie mare și foarte diversificați, astfel încât să creăm o paletă de culori și florescență. Când s-au tăiat arborii, toată lumea a urlat că de ce tăiem, acum când plantăm unii locatari din blocuri nu mai vor copaci că vor să aibă lumină, alții spun că plantăm prea mulți. Deja un abore a fost vandalizat – l-au tăiat, i-au scos aracii și l-au rupt din rădăcină.

„Plimbă câinii și nu strâng după ei, lasă acolo, pe spațiul nou”

În cartierul Terezian unde, pe lângă plantarea de arbori, s-a așternut gazon și s-a însămânțat pământul, vandalismul este la ordinea zilei. Oamenii calcă gazonul, aruncă măștile și gunoaiele pe jos sau își creează locuri de parcare în mijlocul spațiului verde.

„Aceste plantări de arbori și crearea de spații verzi se fac pentru noi, sibienii. Sunt investiții mari, trebuie să fim mai responsabili față de ceea ce avem în jurul nostru și să avem grijă de ele, nu să stricăm. Pe spațiile verzi create în Terezian sunt mașini parcate, pe partea unde s-a montat gazon rulou se fac deja poteci deoarece le este lene să meargă până la trecerile de pietoni”, mai povestește Ruxandra.

Lucrurile nu sunt lăsate la voia întâmplării, astfel că cei care se ocupă de acest proiect sesizează și poliția de fiecare dată când constată acte de vandalism. 

Până în prezent au fost plantați peste 430 de arbori în Hipodrom și 153 în Terezian. Tot în cartierul din urmă au fost așternuți 4.500 de metri pătrați de gazon și au fost însămânțați alți 4.000 de mp, în luna septembrie.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Caranici

Acum 7 luni

Independența și LIA. Monumente ale educației!
Raspunde

Me

Acum 7 luni

Camere video amplasate in anumite zone si amenzi. Oricum sunt din ce in ce mai multi miserupisti in Sibiul asta. Este strigator la cer dar din pacate cei 7 ani de acasa lipsesc cu desavarsire.
Raspunde

Opri

Acum 7 luni

Cand vrei sa asiguri conditii civilizate unor primate, inevitabil mai apar situatii negative. Important este ca trebuie sa continuati demersurile incepute, astfel incat primatelor sa le fie inoculata ideea de civilizatie.
Raspunde

Lola

Acum 7 luni

Toti cei care vandalizeaza zonele reamenajate din oras (si nu doar acestea) ar trebui pusi la plata (amenzile care sa-i arda rau de tot la buzunar) si sa refaca, pe banii lor, zonele vandalizate. Daca nu au bani de amenda, sa presteze munca in folosul comunitatii. Munca sa fie de-adevaratelea, nu doar pe hartie.
Raspunde

Radi

Acum 7 luni

Amendati la sânge ,,dacă,, sunt prinși și puși sa plătească paguba!!!
Raspunde

Sibian

Acum 7 luni

Pai normal, fiindca suntem neam de ciobani, inculti, nespalati dar mandri si patrioti! Nesimtitii din administratie nu sunt in stare sa aplice amenzi usturatoare, cu toate ca au sute de camere de filmat in oras la care au acces. Asta e adevarul, nu vom evolua, batem pasul pe loc, trebuie ori sa acceptam, ori sa plecam naibii...

Raspunde

Der Konig

Acum 7 luni

Din punctul meu de vedere, așa-zisele lucrări la spațiile verzi ale primăriei lasă mult de dorit, DAR, cu imbecilitatea, ghiolbanismul, prostia absolută și lipsa minimei educații, nici primăria New York nu se poate lupta! Românului stăpân pe veci la el în țară, și dacă i s-ar face 1 miliard de locuri de parcare, el tot pe spațiul verde sau trotuar va parca invariabil, pentru că el deține acel loc pe cartea funciară de la mica lui! Aș prefera ca acești tembeli să se autovandalizeze tăindu-și o mână, un picior sau, și mai bine, dându-și foc după ce se vor fi stropit cu 100 mg de benzina.
Raspunde

Un sibian

Acum 7 luni

OK, politia locala sa vada de ei...de aia-i platim boiereste!!!
Raspunde

Octavian

Acum 7 luni

Mda,într un cartier plin de Bizoni ce pretenții să ai?! și le mai face amenajarea spațiilor verzi și cu firme specializate,dar în cartierul Ștrand unde sunt finalizate unele lucrări de modernizare nu sunt în stare să planteze nimic,ba că în toamnă, ba la primăvară tot amână lucrările doar doar se vor apuca locatarii, rușine Primăria!!!!
Raspunde

Che

Acum 7 luni

Se vede clar ca nivelul de Civilizație e zero !! Dar din unele imagini se disting clar bizonii de pe sate (liceenii de la cele doua instituții din Terezian ) Nu ai ce sa le ceri mai mult , sunt niște specimene aparte !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus