Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Negocieri: Sibiul va avea prefect PSD, după formula cerută de social-democrați. ”Nu știm nimic”

Negocieri: Sibiul va avea prefect PSD, după formula cerută de social-democrați. ”Nu știm nimic”

O propunere a social-democraților, în cadrul negocierilor cu PNL pentru formarea unui nou guvern spune că, în cazul prefecților, aceștia ar urma să aparțină partidelor care nu au președinția consiliilor județene.

informația a apărut ieri seară în G4Media și se pare că a pornit de la o propunere a senatorului PSD, Paul Stănescu.

Astfel, conform ideii lansate de sociali-democrați, în județele în care liberalii ocupă președinția consiliului județean ar urma să fie instalat prefect PSD, iar acolo unde social-democrații dețin șefia județului, în funcția de prefect să fie numit un liberal. Singurele excepții ar urma să fie acolo unde deja sunt instalați prefecți UDMR, respectiv în județele  Arad, Cluj, Covasna, Sălaj și Satu Mare.

Sibiu, cu prefect PSD

În situația particulară a Sibiului, PNL deține președinția Consiliului Județean, iar asta ar însemna că funcția de prefect ar urma să fie deținută de un social democrat.

Liderii PSD Sibiu spun însă că nu s-a discutat în cadrul organizației de un nume clar, care să-l urmeze în funcție pe prefectul Mircea Crețu.

Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, a declarat că nu s-a discutat așa ceva în organizație, lucru confirmat și de președintele organizației municipale, Cătălin Stanciu. ”Vă spun foarte sincer că nu știu despre o asemenea discuție, iar dacă e așa cum spuneți, că s-a discutat numele meu, atunci cu siguranță ar fi trebuit să știu și eu. Repet, în organizația municipală nu s-a discutat așa ceva, e mult prea devreme”, a declarat Stanciu pentru Turnul Sfatului.

Sursele noastre spun că în situația în care social-democrații vor primi funcția de prefect, una din variantele cu cea mai mare șansă să ajungă în această poziție este liderul organizației municipale, Cătălin Stanciu.

Crețu, prefect din martie, anul trecut

Mircea Dorin Crețu a fost instalat prefect în martie 2020, până atunci deținând funcția de director al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, în funcția de prefect de Sibiu.

Postul de prefect al județului Sibiu a rămas anul trecut liber după ce la sfârșitul lui 2019, Maria Minea a fost eliberată din funcție. Instituția a fost condusă câteva luni de subprefectul Rareș Macrea

Mircea Crețu a deținut funcția de subprefect în perioada iunie 2012 - iunie 2014. El a fost viceprimar și primar al orașului Tălmaciu (viceprimar în perioada martie 1992 – iunie 1996 și primar în perioada iulie 1996 – aprilie 2003). În perioada 2005-2009 a fost directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu. În 2010, timp de patru luni a mai ocupat această funcție, iar între 2010 și 2011 a fost angajat la Camera Deputaților. Între 2011 și 2012 a fost din nou director la AJOFM, după care a ocupat funcția de subprefect, între 2012 și 2014. Din 2014 ocupă din nou funcția de director al AJOFM Sibiu.

Cine e Cătălin Stanciu

Cătălin Stanciu este președinte al organizației municipale a PSD Sibiu din anul 2017, iar acum este consilier local. Social-democratul este membru PSD Sibiu din anul 2004 și are la activ două mandate de consilier judeţean. 

 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Vivi Dragan

Acum 2 luni

Nenorocitii astia de la PNL Sibiu sant in stare sa dea prefectul unui partid de 10 la suta. Sper ca moldoveanca si avocata ratata peste 2,3 ani sa dispara din viata politica si chiar din Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus