Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
19°C

O familie din Sibiu a donat 46.000 de lei pentru achiziționarea unui aparat performant necesar Secției de Neonatologie din Sibiu

O familie din Sibiu a donat 46.000 de lei pentru achiziționarea unui aparat performant necesar Secției de Neonatologie din Sibiu

O familie din Sibiu a făcut posibilă achiziționarea unui aparat modern care ajută copiii născuți prematur să respire, prin donarea a 46.000 de lei, sumă care lipsea din totalul necesar pentru aparat. Aparatul era parte din proiectul cu care Asociația BABY CARE SIBIU a fost înscrisă la Maratonul International Sibiu.

Ana Maria Micu, fondator Asociația Mâini Unite, spune că în cursul zilei de astăzi, 18 noiembrie, la Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a ajuns un aparat de ultimă generație care ajută nou născuții prematur să respire. 

„Ceea ce are special acest aparat față de celelalte este că poate, cu ajutorul unor senzori, să-și dea seama când bebelușul poate respira singur și atunci își limitează funcțiile pentru a-i permite micuțului să-și exerseze plămânii”, spune Ana Maria.

Achiziționarea acestui aparat a fost parte a proiectului „Dăm startul în viaţă”, proiect comun al Asociației BABY CARE SIBIU, Asociației Mâini Unite, Organizației E.M.M.A. și a Asociației Unii pentru Alții cu care s-a participat în acest an la Maratonul Internațional. Suma care ar fi trebuit strânsă era de 200.000 de lei. 

Cu toată implicarea celor 514 alergători și fundraiseri și a celor 1.407 susținători s-a adunat suma de 154.531 lei, foarte mulți bani, dar nu destui. Familia din Sibiu însă, a reacționat și a completat suma, făcând posibilă achiziționarea aparatului. Aceștia își doresc păstrarea anonimatului. 

„Ei cunosc îndeaproape activitatea asociațiilor noastre, suntem și prieteni pe facebook și cum noi am tot postat în ultima perioadă, au luat legătura cu noi și ne-au întrebat câți bani ne mai trebuie. Le-am spus suma și ne-au anunțat că o să ni-i dea ei, dar nu doresc să-și facă public numele. Ce puteam să spun, că eu mai mult am plâns decât am râs. Înseamnă enorm gestul lor”, spune Ana Maria.

Tot ceea ce a însemnat pentru asociațiile implicate a fost scris într-o postare pe pagina de socializare a proiectului pe care o puteți citi, mai jos, în totalitate. 

„Sincer, nu am crezut că vom reuși să adunăm toți bănuții – și nu-s deloc puțini – necesari pentru a achiziționa noul și modernul aparat de respirație la cere visăm de ceva vreme. Și mai sincer, entuziasmul prietenelor noastre de la Maini Unite ne-a determinat ca, până la urmă, să înscriem din nou un proiect la Maratonul International Sibiu 2021 . Ne-a fost mereu gândul la cât de greu a fost anul ce a trecut pentru noi toți, la pandemia care încă ne fură prieteni și rude, la tristețea zilelor ce au fost și mai sunt încă, din păcate. Ne-am gândit și că noi, cei de la Asociația BABY CARE SIBIU aveam de organizat, în același timp cu maratonul, și un congres internațional de neonatologie chiar aici, la Sibiu. Multe necunoscute, multe incertitudini ... 

Cele mai multe proiecte însă, printre ele și al nostru, nu au reușit să adune toate fondurile necesare ducerii la bun sfârșit a tuturor planurilor frumoase. Am fost totuși uimiți să aflăm că la final, trăgând linia, am reușit să adunăm un pic peste trei sferturi din cele 200.000 de lei necesari proiectului nostru – aparatul de respirație și consumabilele. Dar fiindcă nu suntem oameni care să renunțăm ușor la a da ”cel mai bun start în viață copiilor noștri” începusem deja să cugetăm cum vom reuși să completăm suma, deja aparatul de respirație nu mai era așa de departe. 

Și a venit un telefon și o minunată familie a decis să completeze suma de 46.000 de lei ca proiectul nostru să dea viață

Nu sunt cuvinte să poată descrie ce simțim. Ce bucurie ne aduc acești oameni minunați ... Mai ales acum, în aceste zile în care pare atât de necesar să re-învățăm să fim oameni, să ne iubim și să ne ajutăm unii pe alții, să fim empatici cu semenii noștri. Astfel de gesturi ne arată că se poate, putem fi oameni. 

Nu, nu sunt destule cuvinte pentru a mulțumi. Mulțumim însă din suflet. Mulțumim în numele piticilor noștri și al părinților lor. E cel mai minunat dar pe care-l vor primi de Ziua Prematurului. 

Proiectul  „Dăm startul în viaţă”, proiect comun al Asociației BABY CARE SIBIU, Asociației Maini Unite , Organizatia E.M.M.A. și Asociației Unii pentru Alții  a fost  finanțat  prin  fondurile  strânse  de  alergători  și susținători prin intermediul Maratonului International Sibiu 2021, un program al Fundației Comunitară Sibiu

Maria Livia Ognean, Asociația Baby Care Sibiu

Ana-Maria Micu, Asociația Mâini Unite Sibiu”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Doru

Acum 10 luni

Curios cum aparatul costa fix 200.000 de lei... Sau or fi rotunjit, în plus, cei de la asociație?!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus