Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Facilitățile propuse de Primăria Sibiu pentru cei din HoReCa în 2022: reduceri la parcări și terase

Facilitățile propuse de Primăria Sibiu pentru cei din HoReCa în 2022: reduceri la parcări și terase

50% reducere la parcări și, respectiv, 75% reducere la taxa pentru amplasarea teraselor sezoniere sunt propunerile făcute de conducerea Primăriei pentru sprijinirea industriei HoReCa din Sibiu și în anul care urmează.

Conducerea administrației locale propune ca și în cursul anului viitor să fie păstrate facilitățile societăților din industria HoReCa sibiană, facilități adoptate începând de anul trecut ca urmare a restricțiilor impuse în pandemie.

Astfel, pentru unitățile hoteliere din oraș este propusă, în continuare, reducerea cu 50% a taxelor de rezervare a locurilor de parcare. 

La fel, este propusă și menținerea tarifului redus pentru cei care doresc să amplaseze terase pe domeniul public. Adică 0,5 lei pe zi pentru fiecare metru pătrat și posibilitatea de a achita contravaloarea acestor taxe până la sfârșitul perioadei pentru care se eliberează avizul de ocupare a domeniului public. Până în 2020, această taxă era de 2 lei/mp/zi.

Totodată, conducerea Primăriei Sibiu propune menținerea facilităților în ceea ce privește spațiul pe care aceste terase îl poate ocupa. Spațiu extins pentru a putea fi asigurată distanțarea între mese. ”Se aprobă extinderea temporară în anul 2022 a amplasamentelor teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al municipiului Sibiu, solicitările primite în acest sens urmând a fi analizate în funcție de posibilitatea fiecărei locații în parte și de spațiile necesare desfășurării evenimentelor culturale și sportive. În Piața Huet se va putea realiza extinderea/amplasarea restaurantelor doar pentru agenții economici care au punct de lucru autorizat în Piața Mică și care au acces direct în partea din spate, înspre Piața Huet”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali.

Proiect în care se arată că în zonele în care amplasamentul teraselor este extins ”se pot amplasa doar scaune, mese (din lemn, fier, ratan) și umbrele de dimensiuni reduse (culoare albă, crem, maro deschis sau bej”.

”Pentru a sprijini revigorarea activităților economice la nivelul municipiului Sibiu, apreciem ca necesară prelungirea acestor măsuri până la sfârșitul anului 2022”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre inițiat de primarul Astrid Fodor. Proiectul va fi supus votului consilierilor locali în ședința programată săptămâna viitoare.

Consultă aici proiectul inițiat pentru acordarea de facilități celor din industria HoReCa din Sibiu

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus