Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
9°C

Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților, iar Cîțu, preşedinte al Senatului

Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților, iar Cîțu, preşedinte al Senatului

Noul preşedinte al Senatului a fost ales, marţi, liderul liberalilor, Florin Cîţu, iar liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Noul preşedinte al Senatului a fost ales, marţi, liderul liberalilor, Florin Cîţu, susţinut de grupurile parlamentare ale PNL, PSD şi UDMR.

Votul a fost secret, cu buletine, fiind înregistrate 82 voturi "pentru", 25 "împotrivă" (USR).

"Mulţumesc doamna preşedintă de şedinţă, mulţumesc pentru vot colegilor şi propunerii şi Coaliţiei pentru susţinere, mulţumesc Anca Dragu pentru munca pe care ai făcut-o până acum la Senat. Mulţumesc! De vineri ne apucăm de treabă. Mulţumesc, o zi bună!", a spus Florin Cîţu, după anunţarea votului, citat de Agerpres.

Anca Dragu (USR), care a candidat din nou după ce fost revocată din funcţie, a obţinut 25 voturi "pentru" şi 82 "împotrivă". 

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales, marţi, preşedinte al Camerei Deputaţilor, în şedinţa forului legislativ.

Ciolacu, propus pentru această funcţie de grupul parlamentar al PSD, a obţinut 217 voturi pentru, 77 împotrivă, mai scrie sursa citată.

Pentru această funcţie a mai candidat din partea grupului USR şi Cristina Prună, în prezent vicepreşedinte al Camerei, însă aceasta a obţinut doar 77 voturi favorabile şi 217 împotrivă.

Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Funcţia de preşedinte al Camerei rămăsese vacantă din 18 octombrie, după demisia lui Ludovic Orban.

Conform Regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe toată durata legislaturii. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Neluțu von Kremșnitt

Acum 1 an

Mulțumim domnului președinte Klaus Iohannis pentru formarea acestui guvern pentru binele românilor și pentru ocuparea funcțiilor-cheie de către cei mai buni, competenți și vrednici dintre români! Acest guvern este capodopera întregii cariere a domnului președinte! Sibiul vă iubește și vă așteaptă pe Calea Dumbrăvii să vă cântăm Veșnică pomenire, alături de îndragita colivă!
Raspunde

???

Acum 1 an

Mai, Dobos, nici chiar asa! Domnul doreste indreptarea pacatosului...
Raspunde

Popa

Acum 1 an

Si-au impartit bucatele si functiile intre ei! Sa fie multumita toata lumea! Dar electoratul? Pt. el ce aveti, domnilor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus