Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
0°C

Şoferul american care a spulberat o paradă de Crăciun va fi inculpat pentru uciderea a cinci persoane

Şoferul american care a spulberat o paradă de Crăciun va fi inculpat pentru uciderea a cinci persoane

Un şofer acuzat că intrat în viteză duminică în participanţii la o paradă de Crăciun în oraşul Waukesha din statul american Wisconsin va fi inculpat pentru uciderea a cinci persoane, au anunţat luni autorităţile americane de anchetă, notează AFP, citat de Agerpres.

"Potrivit informaţiilor noastre, suspectul a fost implicat într-o dispută conjugală cu câteva momente înainte de producerea faptelor" şi "nu există nicio dovadă că a fost un act terorist", a declarat Daniel Thompson, şeful poliţiei din Waukesha, un oraş cu 72.000 de locuitori situat la est de marea metropolă a acestui stat, Milwaukee.

Şoferul, Darrell Brooks Jr, 39 de ani, care locuieşte în Milwaukee, a trecut în viteză prin mulţime cu un SUV de culoare roşie, făcând cel puţin cinci morţi şi 48 de răniţi, potrivit poliţiei şi autorităţilor din domeniul medical.

Printre răniţi, 18 minori cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani au fost duşi la Spitalul de Copii din Milwaukee. Zece sunt la terapie intensivă şi şase sunt în stare critică.

Darrell Brooks Jr a mai fost inculpat în 2020 pentru punerea în pericol vieţii altei persoane, apoi la 5 noiembrie pentru un episod de violenţă domestică, potrivit documentelor judiciare.

Ulterior, a fost eliberat achitând o cauţiune de 1.000 de dolari, au indicat serviciile procurorului din Milwaukee într-un comunicat, admiţând că suma a fost "indecent de mică, având în vedere natura acuzaţiilor" împotriva sa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus