Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Cum a fost ales fiul unui primar PNL, director la firma de construcții a județului: a fost singurul care s-a prezentat

Cum a fost ales fiul unui primar PNL, director la firma de construcții a județului: a fost singurul care s-a prezentat

Consilierii USR acuză conducerea CJ Sibiu de interese de grup în administrarea județului și dau exemplul Drumuri și Poduri SA. Fiul primarului liberal din Gura Râului a devenit director la această societate pentru că a fost singurul care s-a prezentat la interviu, din cele două persoane înscrise, lămurește conducerea Consiliului Județean Sibiu.

Faptul că liberalii sibieni politizează inclusiv societățile comerciale ori regiile autonome din subordinea Consiliului Județean este declarat de către Adrian Echert, liderul de grup al USR în cadrul CJ Sibiu.

El își argumentează aserțiunea pornind de la un proiect de hotărâre inițiat de președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean (foto principală). Proiect potrivit căruia numărul administratorilor Drumuri și Poduri SA – societate al cărei unic acționar este CJ Sibiu – ar urma să scadă de la cinci la trei.

”O să întrebați ce importanță are. Și poate la prima vedere nu pare să aibă una mare, dar pare să fie în direcția de politizare și control politic al tuturor instituțiilor din județ. Să ne amintim că director la Drumuri si Poduri SA a fost doamna Răcuciu Emilia, soția primarului PNL din Săliște, iar acum director este Călin Ioan, fiul primarului PNL din Gura Râului. Membrii actuali ai CA Drumuri si Poduri sunt Ganea Radu Ioan (care este și șeful serviciului de achiziții de la CJ), Branga Lucian Ioan Florin (despre care am găsit că a fost consilier județean PNL) și Florea Petru (fost candidat din partea ProRomania la președinția CJ în alegerile din 2020).  În mod normal ar trebui să mai fie selectate două persoane pentru a umple până la cinci locurile din CA, dar joi ni se propune să «obligăm» micșorarea la trei, adică să rămână cei trei de mai sus”, descrie Adrian Echert pe pagina sa de Facebook.

Adrian Echert face un rezumat al celor care au trecut pe la conducerea Drumuri și Poduri în ultima perioadă. Foto: arhiva TS

Situația de la Drumuri și Poduri este pusă și în contextul procedurii de selecție a noilor administratori ai Aeroportului sibian, de asemenea coordonat de CJ Sibiu. Procedura de selecție este condusă de Eugen Iordănescu, directorul Camerei de comerț Sibiu, chiar dacă numirea lui pe această poziție a fost contestată. ”Se pare că selecția domnului Iordănescu ocolește și chiar umilește oameni competenți care au dorit să fie membri în CA-ul Aeroportului. Sunt mai multe de povestit aici și de ce domnul Iordănescu nu este potrivit pentru a face această selecței, dar pe asta am avut deja o poziție fermă. Imaginea de mai sus poate fi doar suprafața pe care reușim noi să o vedem, iar politizarea și controlul absolut pot fi și mai adânci. Mă sperie gândul noului USL și «foamea» de control și acaparare a întregului stat începând de la nivel național. Și mă mai înspăimântă și realitatea că PNL Sibiu nu este diferit de PNL național și că este chiar un susținător al lui Cîțu și al politicii sale.

Consilierii județeni USR vor vota împotriva acestui proiect și se vor opune de fiecare dată abuzurilor de acest gen. Indiferent de contextul politic instituțiile publice au nevoie de profesioniști care sa gestioneze eficient cheltuirea banului public”, a mai scris Adrian Echert.

Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, spune că e vorba de schimbarea viziunii în ceea ce privește administrarea Drumuri și Poduri SA. Unde, oricum, până acum nu s-au prezentat candidați buni pentru a intra în Consiliul de administrație, mai arată Cîmpean. ”Raţiunea propunerii de diminuare a numărului membrilor consiliului de administraţie constă în faptul că, urmare a desfăşurării procedurii de selecţie efectuată în două etape, (în prima etapă doar unul dintre cei 5 candidaţi reuşind să obţină pragul minim ponderat, iar în etapa a doua doi dintre cei 3 candidaţi trecând acest prag), prin raportare la viziunea de organizare şi desfăşurare a activităţii societăţii pentru următorii 4 ani, prezentată în Scrisoarea de aşteptări, s-a apreciat că este suficient ca societatea să fie administrată de cei trei membri selectaţi, membri care au pregătirea necesară pentru a administra această societate, fiind selectaţi un jurist, un economist şi un inginer, toţi cu experienţă în administrarea unor astfel de societăţi, doi dintre aceştia făcând parte din consiliul de administraţie şi în mandatul anterior, propunerea având desigur şi o componentă de ordin economic pe lângă lipsa de interes faţă de aceste poziţii”, a transmis Cîmpean pentru Agerpres.

Declarație completată de asigurări. ”Competiţia pentru toate poziţiile a fost şi este în continuare deschisă pentru profesionişti, a căror selecţie se face pe criterii de competenţă şi viziune”.

În ceea ce privește faptul că directorul de producție al societății a ajuns fiul primarului liberal din Gura Râului, fiu care conduce acum și din postura de director general interimar societatea, Daniela Cîmpean spune că nu e vorba de politizare. 

”În ceea ce priveşte selecţia domnului Călin Ioan Nicolae - director de producţie al societăţii, selecţia s-a efectuat în perioada septembrie-octombrie 2020 ca urmare a vacantării postului de director de producţie prin demisie. În acest sens a fost publicat la data de 05.09.2020 anunţul de selecţie în două ziare economico-financiare de largă răspândire, aşa cum imperativ se cere de actele normative mai sus arătate, precum şi pe site-ul societăţii şi al Consiliului Judeţean. Până la data limită pentru depunerea dosarelor, au fost depuse două dosare: unul dintre candidaţi fiind domnul Călin Ioan Nicolae. La data programată pentru interviu doar domnul Călin Ioan Nicolae s-a prezentat pentru susţinerea interviului. Faptul că nu au fost depuse dosare pentru efectuarea selecţiei pentru postul de director de producţie sau faptul că unul dintre candidaţi a decis să se retragă din competiţie nu are şi nu poate avea nici o legătură cu calitatea de fiu al unui primar din judeţul Sibiu a unuia dintre candidaţi", a descris Cîmpean pentru Agerpres.

Ea a mai completat pentru sursa citată că fiul primarului din Gura Râului are "solide competenţe de importanţă strategică şi managerială" și că, la depunerea dosarului, acesta îndeplinea toate condițiile impuse prin anunțul de selecție.

Turnul Sfatului a scris în urmă cu un an cum la conducerea Drumuri și Poduri au ajuns rudele primarilor PNL, în urma unor proceduri de selecție în care criteriile au fost astfel modificate încât să se plieze pe CV-urile respectivelor rude. Detalii aici: Cine sunt noii șefi ai firmei de construcții a județului: soția primarului din Săliște și fiul primarului din Gura Râului

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Alzara 1918

Acum 5 luni

Manifest împotriva discriminării : de ce să nu poți fi director la firmă se stat doar pentru că ești fiu , soție de demnitar ? Mai ales dacă fricoși / nepricepuții nu candidează ? Doar pentru că așa procedează și ( foștii ) adversari ? In sfarsit se aliniază și Sibiul la norma națională : să nu discriminăm rudele șefilor !
Raspunde

Seneca

Acum 5 luni

In 2021 mai crede cineva ce spune aceasta Doamna?....in afara de "trepădușii" de la partid?....Vă da-ti seama căt respect are pentru populație din momentul in care iese cu asemenea mesaj?....II o altfel de formulare dar cea mai buna descriere ar fi fost "ce proști sunteți,noi suntem la butoane,voi cu munca,impozitele și vă asteptăm la vot"....Abia astept să ne spună luna viitoare in Raportul dânsei cât de mult a muncit,spitalul și centura....Că au avansat mult,a rugitit tabla de la amplasamentul spitalului.
Raspunde

Sibian

Acum 5 luni

Doamna Campean vine sa ne spuna ca posturile nu sunt politizate si ca acestea se castiga doar pe criterii de performanta. Atunci, de ce merg prost lucrurile? Putem vorbi de performanta? Realitatea ne arata ce fac oamenii pusi politic.
Raspunde

BON

Acum 5 luni

La câte mese şi chiolhanuri o dat Gheorghe Călin, din banii Primăriei Gura Râului, stafului de la C.J. Sibiu, nici nu mă mir că datorită profesionalismului (ha, ha, ha) au ajuns amândoi fii primarului, Gheorghe și Ioan, au ajuns directori. Unu la Apele române și celălalt la Drumuri și Poduri. Merite deosebite!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus