Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Cine sunt noii șefi ai firmei de construcții a județului: soția primarului din Săliște și fiul primarului din Gura Râului

Cine sunt noii șefi ai firmei de construcții a județului: soția primarului din Săliște și fiul primarului din Gura Râului

Drumuri și Poduri SA, societatea la care unic acționar este Consiliul Județean Sibiu și care administrează toate drumurile județene, va fi condusă de rude ale primarilor PNL din județ. În urma unei proceduri de selecție în cadrul căreia criteriile au fost în așa fel ”îmblânzite”, încât au atras atenția.

Consiliul de administrație al Drumuri și Poduri SA a dat publicității, în cursul zilei de luni, raportul final al procedurii de selecție lansată în vara acestui an pentru a ocupa funcțiile vacante de director general și, respectiv, director de producție.

Pentru aceste posturi s-au înscris și au fost declarați admiși trei candidați. Emilia Răcuciu, cea care deținea funcția de director economic, s-a înscris pentru postul de director general, în timp ce pentru partea de producție și-au depus dosarele alți doi angajați ai societății de construcții a județului Sibiu: Ioan Nicolae Călin, din cadrul serviciului de Mecanizare, și Daniel Graur, cel care ocupa – ca interimar – postul de director de producție.

După două săptămâni de la admiterea dosarului său, Daniel Graur a decis să se retragă. ”Din motive personale”, a declarat Graur, la solicitarea Turnul Sfatului de a explica motivele retragerii candidaturii sale.

Emilia Răcuciu – care de trei ani ocupă postul de director economic – este soția primarului orașului Săliște, Horațiu Răcuciu, iar Ioan Călin este fiul primarului din Gura Râului, Gheorghe Călin. Ambrii primari sunt membri PNL.

Fără concurență pe posturile vizate, proba interviului, susținută în cursul zilei de vineri, 30 octombrie, a decurs cu brio pentru cei doi candidați. ”Rezultatele obținute la proba interviu, consemnate în anexele individuale ale candidaților și în rezultatul final al procedurii de selecție, sunt următoarele: Răcuciu Emilia – director general – 96,64 – Admis; Călin Ioan Nicolae – director de producție – 80,65 – Admis”, se arată în raportul întocmit de Comitetul de nominalizare și remunerare al Drumuri și Poduri SA, format din Radu Ioan Ganea (președintele Consiliului de administrație și reprezentant al CJ Sibiu), Adrian Besoiu și Lucian Ioan Florin Branga.

Conform calendarului anunțat inițial, cei doi director vor primi numirea în funcție în cursul zilei de vineri, încheierea contractelor de mandat fiind programată pentru săptămâna viitoare.

Au modificat condițiile de concurs

Situația de la Drumuri și Poduri a fost adusă în atenția redacției Turnul Sfatului și de către o persoană care a mai ”avertizat” asupra schimbărilor care ai intervenit la conducerea societății responsabilă de administrarea celor aproape 1.000 de km de drumuri județene din județul Sibiu.

Printre ”dezamăgirile” exprimate de faptul că s-a ajuns la susținerea unor apropiați ai liderilor din cadrul PNL Sibiu, persoana respectivă a atras atenția și asupra faptului că, pentru selecția care s-a încheiat astăzi, criteriile de înscriere și participare la concurs au fost mult ”îmblânzite”.

Spre exemplu, acum trei ani, când a fost organizată selecția pentru funcția de director general, printre condițiile specifice pentru acceptarea candidaturilor apărea și ”experiență de minim 10 ani vechime în muncă, din care minim 7 ani în funcții de conducere dobândită în companii, unități administrativ teritoriale sau structuri asociate acestora sau societăți din sectorul public sau privat”. La concursul din acest an a fost păstrată ”experiența de minim zece ani vechime în muncă”, dar în ceea ce privește experiența în funcții de conducere, aceasta a fost ”redusă” la trei ani, adică perioada pe care a cumulat-o soția primarului din Săliște în postul de director economic.

Tot pentru postul de director general, acum trei ani era cerute obligatorii ”studii de masterat sau postuniversitare în managementul afacerilor sau în specialitatea studiilor absolvite. Studiile de doctorat reprezintă avantaj și vor fi punctate suplimentar la departajarea candidaților aflați pe aceeași poziție”. 

Acum, această cerință a fost redusă la ”studii de masterat sau postuniversitare în management”.

Care erau condițiile de a deveni director general și de producție la Drumuri și Poduri în 2017 și care au fost condițiile acum

În cazul selecției pentru postul de director de producție, criteriile au fost îmblânzite prin eliminarea studiilor de specialitate. Mai precis, în 2017, consiliul de administrație al Drumuri și Poduri SA cerea celor care doreau să candideze pentru postul de director de producție ” studii superioare de lungă durată - în domeniul de activitate al codului CAEN 4211 (cu diplomă de licență) și/sau cel puțin o specializare în acest domeniu”, precum și experiență de cel puțin cinci ani în domeniul acestui cod CAEN (CAEN 4211 – Lucrări de Construcții a drumurilor și autostrăzilor, reparația și întreținerea de drumuri și poduri).

Acum, pentru postul de director de producție au fost eliminate studii de specialitate, fiind solicitate ” studii superioare tehnice de lungă durată”. La fel a fost eliminată și cerința experienței în domeniu, fiind înlocuită cu ”experiență în domeniul lucrări drumuri și transporturi de cel puțin trei ani”.

După demisii

Organizarea concursurilor pentru posturile de directori în cadrul Drumuri și Poduri SA s-a impus ca urmare a demisiilor pe care Ovidiu Spătari (director general) și Gabriel Goreaev (director de producție) și le-au înaintat în vara acestui an. După cum relata Turnul Sfatului, aceste demisii veneau tocmai în contextul unor conflicte între cei doi și Emilia Răcuciu, directoare economică în acea perioadă.

Director general interimar al societății a fost numit Nicolae Cocoș, membru PNL care, în urma alegerilor locale din acest an, a fost ales primar al comunei Boița.

Citește și Cum au ajuns drumurile județului tot în administrarea unui consilier local. Și tot liberal, doar că din Boița

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 14582

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

2 Cents

Acum 1 an

Bine de stiut.
Raspunde

Apolitic W

Acum 1 an

HA HA HA! Pleaca ai vostri , vin ai nostrii. Am inceput AMR-ul pana cand scapam de doamna Campean. Toata lumea vb de Raluca Soma Turcan, poate pe buna dreptate, dar pe doamna judeteana o vad un pericol mai mare decat Raluca . Numai daca te uiti cu ce oameni s-a inconjurat, ca sa-ti dai seama cu cine avem de-a face.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

George G

Acum 1 an

Pai si era mai bine daca erau niste bucuresteni, turci sau corporatisti de seama ?
Raspunde

Alin Dicu

Acum 1 an

Calin G cred ca sunt mai buni de la Botoșani...
Raspunde

Fghdfgh Sdghgfgh

Acum 1 an

PNL acelasi PSD cu alta culoare... cine mai crede ca PNL-ul este cu adevart un partid corect si integru sa se gandeasca mai bine. Politica in romania se face tot dupa stilul PCR (pile, cunostinte, relatii). RUSINE
Raspunde

Nelu Telegariu

Acum 1 an

PNL incepe sa semene la Sibiu cu PSD! Mafia angajarii pe pile a rudelor. Bravo Raluca Turcan si Daniela Cimpean, de aia v-am votat sa inceapa structurile de partid sa lucreze in favoarea rudelor celor din PNL! Ma simt deja aici in Sibiu ca in Caracal.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anemona Guguștiucă

Acum 1 an

Este o veste foarte buna! Una dintre cele mai mari companii sibiene, un simbol al profesionalismului sibian trebuie sa fie condusa de penelisti de-ai nostri! Sibiul respira liberalism! Felicitari si mult succes acestor 2 exponenti ai harniciei sibiene!
Raspunde

Canaris Canaris

Acum 1 an

Pe astia nu-i vede nimeni?! Alooo!!! Va Vedem Din Sibiu unde sunteti?????Jos palaria pentru protestele impotriva Psdului.......Dar nu merge cu dubla masura......Oare mai iese cineva la vreun protest initiat de voi? Vai de noi si de copii nostri....Noi astia fara de partid ........
Raspunde

Ics Y

Acum 1 an

Istericale, frate! Societatea aia a fost tot timpul una de sefi.angajati pe pile. Totdeauna!
Raspunde

Marius Munteanu

Acum 1 an

E ca in bancul acela: cine a luat postul dintre roman, neamt si evreu? Ei, cine, nepotul directorului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus