Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Planifică-ţi călătoria şi circulă cu autobuzul în Sibiu

Planifică-ţi călătoria şi circulă cu autobuzul în Sibiu

Modul de accesare a informaţiilor referitoare la programul de transport public este unul dintre factorii definitorii ai deciziei de utilizare al acestei modalităţi de călătorie. Ca atare, în cele ce urmează, ne-am propus să facem o analiză şi în acelaşi timp o trecere în revistă a tuturor modalităţilor de accesare a informaţiilor referitoare la programele de circulaţie, pe care Tursib le oferă utilizatorilor transportului public din Sibiu.

Ȋn ultima perioadă, cea mai accesată modalitate de informare cu privire la programele de transport în comun este cea online. Site-ul Tursib a fost restructurat şi cosmetizat în anul 2019. Cu această ocazie informaţiile din site au fost reorganizate în aşa fel încât să fie cât mai accesibile. Am prevăzut de asemenea un modul în care utilizatorii pot să îşi planifice călătoria – introducând punctul de plecare respectiv cel de destinaţie. Odată datele introduse, vă vor fi oferite variantele de  trasee pe care puteţi să le utilizaţi pentru a ajunge dintr-un punct în celălalt, precum staţia şi orele de unde puteţi pleca. Am dat de asemenea posibilitatea mai multor categorii de călători să îşi achizitioneze sau să îşi depună documentele necesare pentru obţinerea abonamentelor online, fără a se mai deplasa la un punct de vânzare.

Cea de a doua modalitate electronică de accesare a programelor de transport pe care Tursib o pune la dispoziţia călătorilor este aplicaţia mobilă Tur Sibiu. Aceasta este gratuită şi poate fi descărcată pe telefoanele mobile din Google Play sau Apple Store. Ea pune la dispoziție toate informațiile de care călătorii Tursib au nevoie atunci când folosesc transportul în comun.

Pentru călătorii care preferă să îşi procure informaţiile necesare direct din staţiile de autobuz, Tursib a dotat toate staţiile  din municipiul Sibiu cu panouri cu denumirea staţiei. De asemenea, călătorii pot găsi în staţii panouri cu informaţii referitoare la traseele de autobuz care trec prin acea locaţie precum şi cu panouri cu orarul fiecăruia dintre aceste trasee. Ȋn staţiile de autobuz care sunt dotate şî cu copertină sunt afişate panouri cu harta transportului public, precum şi alte informaţii referitoare la titlurile de călătorie şi la modalităţile de achiziţie ale acestora.

Călătorii pot obţine informaţii referitoare la transportul public şi de la punctele noastre de vânzare – agenţia Tursib de pe Calea Dumbrăvii nr. 135, casieria de pe strada Munchen nr. 1,  sau de la cele şapte chioşcuri de vânzare.

Informaţii referitoare la traseu şi la staţiile prin care autobuzul urmează să treacă pot fi găsite şi în autobuzele Tursib, pe monitoarele cu care acestea sunt dotate. Călătorii pot vedea o hartă liniarizată a traseului pe care călătoresc, precum şi  staţiile următoare în care autobuzul respectiv urmează să oprească.

O călătorie cu autobuzul poate fi împărţită în patru momente distincte şi anume: accesarea informaţiilor necesare pentru a putea planifica călătoria înspre destinație,  informaţii la oprire (în staţie), informaţii obţinute la bord (în autobuz) și eventual, dacă este cazul, informaţii despre călătoria retur – înapoi spre punctul de plecare. Am încercat ca pentru fiecare dintre aceste etape, călătorul care utilizează transportul public în municipiul Sibiu  să aibă la dispoziţie toate informaţiile necesare.

Proiectele de modernizare a transportului public pe care Primăria Sibiu le are în desfăşurare vor aduce îmbunătăţiri considerabile şi în privinţa accesibilităţii informaţiilor din partea publicului călător. Până la momentul implementării noilor opţiuni, Tursib depune toate eforturile necesare pentru ca transportul public din Sibiu să fie o modalitate cât mai accesibilă de călătorie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 922

Comentarii

1 comentarii

Birtu

Acum 2 ani

Incercati sa mergeti cu autobuzul la orele de varf sa vedeti cit aveti de asteptat in statie si chestile alea smart achizitionate de primrie sa indice total aiurea timpul de asteptare si linia de autobuz. Bani aruncati cu folos. Sa numai zic de soferi formati in marginime care stiu doar acceleratia brusca si frana la fel.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus