Duminică,
28.11.2021
Innorat
Acum
9°C

Vaccinarea obligatorie este susţinută de majoritatea populaţiei din Germania

Vaccinarea obligatorie este susţinută de majoritatea populaţiei din Germania

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 este o idee care se bucură de un sprijin larg în rândul populaţiei din Germania, potrivit unui sondaj publicat miercuri de YouGov, informează DPA, citat de Agerpres.

Prestigiosul cabinet de cercetări şi analize de piaţă a anunţat că 69% dintre persoanele chestionate s-au declarat în favoarea vaccinării obligatorii, iar 23% împotriva acestei măsuri.

După creşterea rapidă a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 şi implementarea unor noi restricţii de tip lockdown în anumite landuri germane, se pare că opinia publică din această ţară s-a reorientat şi sprijină ideea vaccinării obligatorii.

În urmă cu două săptămâni, doar 44% dintre participanţii la un sondaj similar realizat de YouGov au susţinut vaccinarea obligatorie, în timp ce 27% dintre respondenţi s-au opus acestei măsuri.

În urmă cu 11 luni, 56% dintre germani doreau, pe 26 decembrie, ca vaccinarea anti-COVID-19 să fie opţională, la doar câteva zile după administrarea primelor vaccinuri în această ţară. La acea vreme, doar 33% dintre respondenţi sprijineau ideea unei vaccinări obligatorii.

După ce Guvernul de la Berlin a respins în mod repetat introducerea obligativităţii de vaccinare în prima parte a pandemiei de COVID-19, politicienii germani au început să se exprime tot mai des în favoarea unei astfel de măsuri în ultimele zile.

Mai mulţi lideri regionali, inclusiv primarul din Berlin, Michael Muller, şi doi preşedinţi de landuri, Volker Bouffier din landul Hessa şi Winfried Kretschmann din Baden-Wurttenberg, s-au pronunţat, în mod public, în favoarea vaccinării obligatorii.

Totuşi, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a reiterat marţi că nu consideră vaccinarea obligatorie o soluţie pentru a stopa actualul val pandemic.

"Nu ne rezolvă problema acută, efectul ei ar veni prea târziu", a declarat ministrul Jens Spahn pentru postul public radiofonic Deutschlandfunk.

În prezent, 68,1% din populaţia totală a Germaniei este vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Comentarii

3 comentarii

Elzorab

Acum 3 zile

Nu există vaccinare obligatorie in democratie. Punct. Si inca ceva, in momentul in care statul te obligă să te vaccinezi, își asumă efectele adverse si ceea ce se întâmplă cu tine post vaccinare. Care stat e dispus sa faca asta?
Raspunde

Teo

Acum 2 zile

Neamtu care nu-i ...... isi pune ochelari!
Raspunde

Ina

Acum 2 zile

Așa de bine funcționează vaccinarea în oprirea pandemiei încât la aproape 70% din populație vaccinată Germania a atins ieri recordul absolut de infectări, peste 73.000 de cazuri, și nu e doar cazul Germaniei, în toate țările super vaccinate să întâmplă la fel... (worldometers (punct) info/coronavirus/weekly-trends/#weekly_table)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus