Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

BNR va lansa în circulație bancnota de 20 de lei de 1 Decembrie. Prima bancnotă cu o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu

BNR va lansa în circulație bancnota de 20 de lei de 1 Decembrie. Prima bancnotă cu o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu

Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei, informează Agenția de presă Rador.

Noua bancnotă va fi prezentată publicului într-o conferință de presă vineri, 26 noiembrie 2021, ora 12:00, susținută de Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu.

”Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR.

Pe reversul bancnotei compoziția grafică include: o reprezentare a Victoriei înaripate de pe Medalia Victoriei, o imagine a Mausoleului de la Mărășești, iar în spatele Mausoleului, o floare de crin.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

@@@

Acum 1 lună

La cat mai multe bancnote de 20 de lei doresc tuturor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus