Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
2°C

Bogdan Trif, PSD Sibiu: „Pensiile se vor plăti la timp!”

Bogdan Trif, PSD Sibiu: „Pensiile se vor plăti la timp!”

Creșterea salariilor, a pensiilor și alocațiilor sunt prioritățile programului de guvernare al PSD!

PSD a intrat la guvernare cu un program clar și perfect realizabil, ce prevede măsuri imediate de creștere a nivelului de trai al românilor.

În privința protecției cetățenilor vulnerabili, prioritățile PSD sunt:

  • creșterea punctului de pensie de la 1.442 în prezent, la 1.586 lei de la 1 ianuarie 2022
  • creșterea pensiei minime: de la 800 de lei în prezent, la 1.000 de lei de la 1 ianuarie 2022, dar și acordarea unui ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă, în funcție de valoarea pensiei, pentru cei cu pensii mai mici de 1.586 de lei
  • creșterea alocațiilor: pentru copiii sub 2 ani, de la 427 de lei în prezent, la 600 lei de la 1 ianuarie 2022; pentru copiii între 2 și 18 ani, de la 214 lei în prezent, la 243 lei de la 1 ianuarie 2022
  • creșterea salariului minim brut pe economie: de la 2.300 lei în prezent, la 2.550 de la 1 ianuarie 2022.

Am discutat cu colegul meu Marius Budăi, noul ministru al Muncii, care m-a asigurat că Executivul va face o rectificare de buget, iar pensionarii – pe care doamna Raluca Turcan îi anunța că nu mai sunt bani de pensii - își vor primi banii la timp.

Imediat după ce n-a mai fost ministru, doamna Turcan a ieșit public și a spus că banii din fondul de pensii au fost deturnați către Fondul de Rezervă al premierului, pentru a fi folosiți în bătălia din campania electorală internă a PNL. Doamna Turcan a spus chiar că Florin Cîțu a jucat la poker banii de pensii ai românilor. După ce a rămas fără funcție în guvern, din dorința de a-l incrimina pe cel idolatrizat până nu demult, doamna Turcan a uitat că a semnat, alături de ministrul de Finanțe, avizul prin care banii au fost mutați din fondul de pensii, în Fondul de Rezervă al premierului. A uitat doamna Turcan că, atunci când PSD a atras atenția asupra ilegalității acestei decizii, dânsa susținea vehement că Florin Cîțu este cel mai bun prim-ministru și cel mai valoros președinte de partid.

O invit pe doamna Turcan să lase mizele personale la o parte, pentru că nimeni nu s-a născut ministru și nimeni nu rămâne o veșnicie acolo! O invit să pună umărul, în calitate de parlamentar și de președinte al PNL Sibiu, la implementarea capitolului ce ține de protecția socială, luat 100% din programul de guvernare al PSD.

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 884

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus