Vineri,
21.01.2022
Innorat
Acum
-1°C

Daniela Cîmpean: Noi nu avem nevoie la Sibiu de susţinerea PSD-ului. Dar la ultima ședință PSD și PNL au votat împreună

Daniela Cîmpean: Noi nu avem nevoie la Sibiu de susţinerea PSD-ului. Dar la ultima ședință PSD și PNL au votat împreună

Preşedintele liberal al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat joi că liberalii nu au nevoie de susţinerea PSD în județ şi că se bazează în continuare pe colaborarea cu FDGR, transmite Agerpres.

"Sunt foarte pragmatică din acest punct de vedere, noi nu avem nevoie la Sibiu de susţinerea PSD-ului. Consiliul Judeţean Sibiu are asigurată majoritatea încât să îşi ducă proiectele la final, fără să aştepte vreun sprijin de la PSD. În ce priveşte atacurile, de când sunt la Consiliul Judeţean toată lumea a putut să observe că nu m-am focusat pe atacuri, m-am focusat pe a-mi duce la îndeplinire obiectivele pe care mi le-am asumat. Acesta este principalul meu scop, îmi urmăresc obiectivele pe care le-am promis sibienilor că le voi realiza. Nicio reconfigurare a alianţelor care se fac la nivel naţional nu influenţează politica Consiliului Judeţean şi poziţia pe care noi o avem", a precizat Daniela Cîmpean.

Cîmpean a explicat că în continuare există la Sibiu o colaborare între PNL şi FDGR, ambele formaţiuni avându-l în trecut preşedinte pe Klaus Iohannis, dar poate deschidere pentru colaborare politică şi cu celelalte formaţiuni reprezentate în CJ, adică cu PSD şi USR, dacă acestea "vin în sprijinul proiectelor pe care le vor sibienii".

"Există colaborare cu FDGR-ul şi suntem deschişi la colaborare cu orice formaţiune politică ce vine în sprijinul proiectelor pe care le vor sibienii", a afirmat Daniela Cîmpean.

La ultima ședință PSD s-a apropiat de PNL, iar FDGR de USR

Deschiși s-au arătat însă consilierii județeni ai PSD, la ultima ședință de Consiliu Județean.

PSD s-a aliat politicii liberale, lăsând FDGR-ul în opoziția animată până acum de USR, după cum a relatat Turnul Sfatului într-un articol în care s-a prezentat reorientarea alianțelor în politica locală.

Noul tablou al alianțelor s-a conturat la proiectul referitor la reducerea numărului de membri ai Consiliului de administrație al Drumuri și Poduri SA, membri pe care îi selectează o comisie condusă de Eugen Iordănescu, directorul Camerei de comerț Sibiu. Personaj care, în luna mai a acestui an, primea vot negativ din partea PSD, USR și FDGR pentru a face parte din comisia respectivă.

Acum, însă, activitatea acestei comisii este apreciată pozitiv de social-democrați, care au votat cot la cot cu liberalii, și au redus comisia selectată de Iordănescu de la cinci, la trei membri. Atâția câți au fost selectați până acum de Eugen Iordănescu.

Cu votul PNL și PSD, numărul administratorilor societății Drumuri și Poduri a fost redus la trei. Fapt care a determinat reprezentantul FDGR să își anunțe demisia din calitatea de reprezentant al Consiliului Județean Sibiu în relația cu Drumuri și Poduri. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Fracturi logice(Cruela de Sibiu)

Acum 1 lună

" Consiliul Judeţean Sibiu are asigurată majoritatea încât să îşi ducă proiectele la final" . Eventual , Presedintele Consiliului Judetean Sibiu are asigurata majoritatea. Rusinica doamna arvocat.!
Raspunde

Birtu

Acum 1 lună

Ma bucur daca cei rosii reusesc sa-i trimita la tomberon pe cei gabeni. Aveti ce meritati,adica nimic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus