Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Arena Platoș anunță deschiderea noului sezon în 4 decembrie. ”Tunurile de zăpadă vor porni în curând”

Arena Platoș anunță deschiderea noului sezon în 4 decembrie. ”Tunurile de zăpadă vor porni în curând”

Reprezentanții Complexului de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș au anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că deschiderea noului sezon de schi a fost programată pentru data de 4 decembrie, deși prognoza meteo nu este favorabilă.

Reprezentanții complexului turistic spun că cei care le vor călca pragul vor găsi iarna aceasta multe modificări față de anii anteriori. Spre exemplu, o mare parte a eforturilor s-a concentrat spre îmbunătățirea sistemului de producere a zăpezii. Complexul are acum un punct trafo nou, cu o capacitate dublă, pompele de apă au fost schimbate cu unele noi și de o capacitate mai mare iar ca o completă noutate, au fost achiziționate mai multe turnuri de răcire a apei din lac, care vor asigura producerea unei zăpezi de calitate chiar dacă temperaturile nu vor fi ideale.

Pe lângă investițiile din „spatele” întregului proces de producere a zăpezii, Arena Platoș Păltiniș anunță și un nou apreski, amplasat în vârful pârtiilor B, cu panoramă asupra Făgărașilor.

Cei care își doresc să învețe să schieze au la dispoziție două școli de schi, cea de-a doua urmând să își desfășoare activitatea într-un spațiu bine amenajat la baza pârtiei A. În paralel cu pârtia E a fost construită o nouă pârtie de sănii, de 250 de metri lungime, cu fluxuri separate de urcare și de coborâre, pentru a evita aglomerația.

În planul general era așteptată și o nouă pârtie, însă după ani de așteptare, trebuie să mai așteptăm un pic.

„Am făcut și anul acesta absolut toate demersurile posibile pentru a construi noua pârtie pe care ne-o dorim, deja, de 6 ani. Avem tot ce ne trebuie, am cumpărat deja instalația de transport pe cablu, pe care suntem însă nevoiți să o ținem depozitată, așteptând imposibilele avize cerute de instituțiile responsabile. Ne lipsesc doar câteva hârtii, pe care nu le putem obține din cauza unor autorități care nu vor să vadă interesul public al acestei noi pârtii”, spune Dan Gherman, administratorul complexului.

Sezonul va începe respectând restricțiile existente în vigoare. Purtarea măștii în interiorul complexului va fi obligatorie, la fel și păstrarea distanței față de celelalte persoane. Accesul spre instalațiile de transport pe cablu va fi, ca și anul trecut, delimitat cu benzi pentru separarea fluxurilor de persoane iar pentru a evita cozile la caserii au fost deschise două noi puncte de vânzare a skipass-urilor, în centrul de închiriere. „Recomandăm tuturor achiziționarea skipass-urilor online, pe site-ul arenaplatos.ro. Skipass-urile pot fi inclusiv livrate prin curier, ceea ce înseamnă că din parcare puteți intra direct pe pârtie. Parcarea va fi, și anul acesta, gratuită pe întreaga durată a sezonului”, mai spune administratorul complexului.

Prețurile skipass-urilor în acest sezon variază în funcție de perioadă. În perioada de vârf de sezon, cartelele de zi sau de weekend vor costa 120 de lei pentru adulți, 115 pentru studenți și 100 pentru copii. În extrasezon, acestea vor costa între 70 și 90 de lei. În cazul în care temperaturile nu vor suferi modificări majore iar instalațiile vor putea funcționa la capacitate maximă, deschiderea preconizată a noului sezon va fi în data de 4 decembrie.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Snowboarder

Acum 1 lună

e foarte bine ca se cer multe avize. e vorba totusi despre defrisarea a 2 hectare de padure deasa. pe de alta parte defrisarile pentru a duce lemn 24 de ore din 24, de ani de zile, pentru a hrani fabricile (din Sebes ,Reci si Radauti) prietenilor austrieci ai lui klaus n-au nici o opreliste.
Raspunde

L

Acum 1 lună

Lăsați Padurea în pace și concetrai-va sa preluați Partia Oncesti de la țăranii ăia care habar nu au de turism și ski.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus