Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Grindeanu: Dacă nu există pericol, vom da drumul circulaţiei pe lotul 2 Sebeş-Turda

Grindeanu: Dacă nu există pericol, vom da drumul circulaţiei pe lotul 2 Sebeş-Turda

Lotul 2 Sebeş-Turda va fi dat în folosinţă, dacă nu există pericol, chiar dacă pe un kilometru sau doi se va circula pe un singur sens, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la preluarea mandatului.

"Ştiu că în acest moment avem o situaţie pe lotul 2 Sebeş-Turda, situaţie dată de acei 1-2 kilometri de surpări şi aşa mai departe. Să ştiţi că în acest weekend o să plec cu maşina la Timişoara - şi nu e prima dată, cam o dată pe lună nu merg cu avionul, merg cu maşina şi conduc singur - şi o să fac şi un mic ocol singur, fără să ştie nimeni, să văd stadiul real al acestui lot 2, care - eu vă spun intenţia mea: am văzut anumite filmuleţe cu lotul 2. Dacă poate fi dat în folosinţă, chiar dacă pe un km sau doi se va circula pe un singur sens, vom da drumul. Nu stăm să ne încurcăm... Cum, la fel, astăzi se dă drumul la Pasajul de la Mihăileşti... centura ocolitoare. Nu stăm....Ştiu că este o chestiune la ora 14:00. Ştiu că e concurs cine să meargă, cine să se ducă... Nu o să merg, deşi sunt proiecte începute în 2017 - 2018. Nu sunt adeptul cu sobor de preoţi, cu tăieri de panglici şi cu chestiuni de acest tip. Astăzi, la ora 14:00, se dă drumul, fără tam-tam. Repet: datoria statului faţă de cetăţeni e mare. Nu e cazul de festivisme din acest punct de vedere", a spus Grindeanu, citat de Agerpres.

El a subliniat, din nou, că se va da drumul circulaţiei pe lotul 2 Sebeş-Turda, dacă există siguranţă.

"O să merg la faţa locului pe lotul 2 Seberş-Turda şi, dacă nu există pericol, dacă există siguranţă, vom da drumul şi la cei 24 de km, dacă nu mă înşel, din lotul 2 Sebeş-Turda, chiar dacă pe un kilometru se va circula pe un singur sens. N-are nicio logică să ţină închis acel lot de autostradă, fiind finalizat în proporţie foarte mare. Repet: respectându-se normele de siguranţă", a susţinut el.

Noul ministru al Transporturilor spunea ieri că nu e sigur că segmentul din autostrada Sebeș – Turda, care leagă Alba Iulia de Aiud, poate fi dat în folosință așa cum au anunțat autoritățile, la 1 Decembrie, de Ziua Națională.

”Din informațiile pe care le am în acest moment vorbim de posibilitatea de a da 7 km de autostradă în folosință pe trosonul Târgu-Mureș-Ungheni. De asemenea, vorbim de posibilitatea de a da în folosință lotul 2 din Sebeș-Turda, pe o lungime de 25 de kilometri, dar acolo avem probleme de structură, de surpări și am un mare semn de întrebare privitor la darea în folosință a lotului doi din Sebeș-Turda”, a spus Sorin Grindeanu

Lotul 2 Sebeş-Turda are o lungime de 24,25 km şi va lega Alba Iulia Nord şi Aiud.

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda este singurul aflat în construcţie. Pe loturile 3 şi 4 se circulă de câţiva ani şi pe lotul 1, dat în folosinţă de câteva luni, au mai rămas circa doi kilometri de finalizat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Cm

Acum 1 an

O sa mearga EL pe lotul 2 Sebes-Turda si daca este OK ii da drumul. Noroc ca a venit "expertul" Grindeanu la Transporturi altfel exista riscul sa circulam in nesiguranta. A mai dat si pe goarna: "Stiu ca e concurs cine sa se duca" la inaugurarea centurii Mihailesti. Cred ca este singurul tip de concursuri din Ministerul Transporturilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus