Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Peste 550 de militari, la parada de la Alba Iulia de 1 Decembrie. Va fi prezentată şi tehnică militară

Peste 550 de militari, la parada de la Alba Iulia de 1 Decembrie. Va fi prezentată şi tehnică militară

Aproximativ 550 de militari, constituiţi în 9 detaşamente de defilare pe jos, cărora li se vor alătura 9 detaşamente de defilare cu mijloace terestre, de la vehicule de luptă Humvee ale forţelor pentru operaţii speciale până la transportoare Piranha, vor participa de 1 Decembrie la parada de la Alba Iulia, prilejuită de Ziua Naţională a României.

Anul trecut, din cauza faptului că Alba Iulia se afla în carantină, a fost doar o ceremonie militară cu efective reduse, fără tehnică militară şi fără public, organizatorii limitând numărul celor prezenţi - soldaţi, oficialităţi, invitaţi, jurnalişti - la maximum 100. De această dată, chiar dacă, iniţial, s-a afirmat că la ceremonii vor lua parte în jur de 300 de militari, fără tehnică, organizatorii au decis să crească numărul celor care vor defila de Ziua Naţională a României la Alba Iulia la peste 550, la paradă urmând să fie prezentată şi tehnică de luptă.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, de către Biroul informare şi relaţii publice al Diviziei 4 Infanterie "Gemina", la Alba Iulia vor avea loc, în 30 noiembrie şi 1 Decembrie, o serie de manifestări la care vor participa militari şi mijloace tehnice terestre şi aeriene aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

Astfel, marţi, 30 noiembrie, vor fi ceremonii militare cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele lui I.I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazul, Regele Ferdinand şi Regina Maria. Tot marţi, în Piaţa Tricolorului va avea loc arborarea Drapelului Naţional al României, detaşamentul de onoare urmând să fie constituit din militari ai Batalionului 811 Infanterie "Dej" şi Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

Miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 15,00, se va desfăşura o ceremonie militară de depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Unirii, după care, în continuare, va avea loc parada militară cu trupe şi tehnică de luptă în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, cu participarea a 9 detaşamente de defilare pe jos (aproximativ 550 de militari aparţinând Diviziei 4 Infanterie "Gemina", Forţelor pentru Operaţii Speciale, Batalionului 136 Geniu "Apulum"/ Brigada 10 "Dunărea de Jos", Batalionului 26 Cercetare Supraveghere "Avram Iancu"/ Brigada 18 Cercetare Supraveghere "Decebal", Grupării de Jandarmi Mobilă "Regele Ferdinand I" Târgu Mureş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Unirea" al judeţului Alba), a 9 detaşamente de defilare cu mijloace terestre (vehicule de luptă HUMVEE ale forţelor pentru operaţii speciale, complexe de artilerie antiaeriană şi terestră GEPARD şi HIMARS, transportoare PIRANHA III şi PIRANHA V, autospeciale de intervenţie ale celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională) şi aeronave militare ale Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" (elicoptere IAR 330 SOCAT şi avioane MiG 21 LanceR).

Toate activităţile vor fi organizate şi se vor desfăşura cu respectarea măsurilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, avându-se în vedere numărul de persoane permis de cadrul legal şi de Hotărârea de Guvern nr. 1183 din 8 noiembrie 2021. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării evenimentelor, precizează Biroul informare şi relaţii publice al Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

Până la izbucnirea pandemiei, zeci de mii de oameni asistau la parada militară de la Alba Iulia de 1 Decembrie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Gică contra

Acum 8 luni

Acolo ar trebui sa meargă sibienii, nu la Târgul de Crăciun care este un kitsch.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus