Duminică,
16.01.2022
Cer Senin
Acum
-6°C

Testele rapide din salivă ajung în Sibiu. Câte două de elev

Testele rapide din salivă ajung în Sibiu. Câte două de elev

145.000 de teste rapide se află, în acest moment, în drum spre Sibiu, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Acestea vor ajunge inițial, la sediul inspectoratului de unde vor fi distribuite către școli. De aici directorii le vor da diriginților și învățătorilor la clasă iar aceștia, mai departe, la părinți.

„Am fost informați astăzi că transportul a plecat din depozitul central de la Mizil și se îndreaptă către noi. Sunt 145.000 de teste care vor ajunge la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. De aici testele pleacă către școli, iar școlile le vor distribui către părinți”, spune Constantin Dincă, purtător de cuvânt ISJ.

Testele ar urma să fie distribuite, astfel încât, după minivacanța de 1 decembrie școlile să le poată distribui părinților. În ceea ce privește instructajul, acesta va consta într-un tutorial care va ajunge, de asemenea, la părinți.

Potrivit reprezentanților ISJ, în județul Sibiu sunt 66.073 de elevi, asta înseamnă aproximativ două teste de elev. În perioada 24 decembrie – 9 ianuarie elevii vor fi in vacanță, urmând ca apoi să se mai primească o tranșă de teste.

Vă reamintim că ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că joi, 25 noiembrie, vor fi distribuite 6,5 milioane de teste de salivă în toată ţara.

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 915

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus