Vineri,
21.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

Decât să admită că au folosit certificatul verde al altcuiva, mai bine au plătit amenzi de 500 de lei

Decât să admită că au folosit certificatul verde al altcuiva, mai bine au plătit amenzi de 500 de lei

Două amenzi au fost aplicate de jandarmii sibieni  pentru refuzul de a prezenta certificatul verde.

70 de polițiști sibieni, precum și efective ale jandarmilor au participat în cursul zilei de vineri la diferite acțiuni de verificare respectării restricțiilor impuse în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2. 

Polițiștii au verificat 654 persoane aflate în carantină sau izolare, 34 de societăți și 31 de mijloace de transport, dintre care cinci pentru transportul în comun. ”În urma controalelor efectuate, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară”, rezumă un comunicat al Instituției Prefectului Sibiu pe acest subiect.

Jandarmii, pe de altă parte, au verificat și situația certificatelor verzi ale persoanelor cărora accesul în anumite locuri li se permite doar în baza acestor documente. ”Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost verificate 112 certificate verzi, 26 de persoane și 14 operatori economici.  În urma verificărilor efectuate au fost aplicate trei avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și două amenzi în valoare de 1000 lei pentru neprezentarea certificatului verde”, mai arată sursa citată.

Potrivit normelor în vigoare (Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19), recunoașterea faptului că folosești certificatul verde al altcuiva atrage o amendă de 2.000 de lei pentru fiecare (și pentru cel care a transmis, cu bună știință, certificatul său altcuiva și pentru cel care îl folosește). În cazul în care certificatul verde este folosit de o altă persoană fără știința proprietarului de drept, autoritățile pot deschide dosar penal pentru furt.

Vizualizari: 3859

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Calator

Acum 1 lună

Nu este adevarat ! Nu se face niciun control in mijloacele de transport in comun ! Stiu acest lucru pentru ca circul zilnic cu autobuzele Tursib . Si sanctiunea cu avertisment nu rezolva nimic altceva decat cresterea incidentei !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus