Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Câteva zeci de români blocați în Africa de Sud, din cauza noii variante COVID, vor fi repatriați astăzi 

Câteva zeci de români blocați în Africa de Sud, din cauza noii variante COVID, vor fi repatriați astăzi 

46 de cetățeni români și 24 de cetățeni străini vor fi repatriați astăzi, după ce au fost blocați temporar în Africa de Sud din cauza apariției variantei COVID Omicron.

Zborul special pentru repatrierea cetăţenilor a decolat din Johannesburg la ora 3,54 (ora locală/ora României), aeronava fiind aşteptată să aterizeze la Bucureşti în jurul orei 15,30 (ora României), a anunţat, marţi, Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat transmis AGERPRES.

Pe lista de pasageri figurează 70 de persoane: 46 de cetăţeni români (inclusiv delegaţia sportivă a CSM Baia Mare), 18 cetăţeni europeni (10 cetăţeni bulgari, 4 cetăţeni spanioli, 3 cetăţeni polonezi, 1 cetăţean ungar) şi 6 cetăţeni din state terţe (4 cetăţeni georgieni, 1 cetăţean australian, 1 cetăţean neozeelandez - aceştia făcând parte din lotul de sportivi ai CSM Baia Mare şi având rezidenţă în România). Aceştia erau blocaţi în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a variantei Omicron, care a dus la anularea unor curse aeriene.

"Alţi 7 cetăţeni români care se află în Cape Town nu au reuşit să se îmbarce pe zborul de repatriere, fie din cauză că nu au putut să facă deplasarea în timp util la Johannesburg, fie pentru că nu au efectuat la timp testele PCR necesare. Reprezentanţii Ambasadei României la Pretoria rămân în contact cu aceştia şi vor continua eforturile de sprijinire în vederea identificării, în viitorul apropiat, a altor soluţii de transport către România", informează MAE.

De asemenea, consulul din cadrul Ambasadei României la Pretoria s-a deplasat la aeroportul din Johannesburg pentru a pune la dispoziţia cetăţenilor români alimente de bază şi apă şi pentru a-i sprijini în realizarea tuturor formalităţile specifice în aeroport în vederea îmbarcării pe cursa Tarom.

Sursa: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus