Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Deschiderea sezonului de schi în Straja, programată pentru 1 Decembrie, a fost amânată din cauza vremii

Deschiderea sezonului de schi în Straja, programată pentru 1 Decembrie, a fost amânată din cauza vremii

Deschiderea sezonului de schi în staţiunea Straja, programată să aibă loc cu ocazia Zilei Naţionale, a fost amânată deoarece vremea nefavorabilă şi ploaia au distrus o parte din stratul de zăpadă pregătit de administratorii pârtiilor încă de la jumătatea lunii noiembrie.

"Am pornit tunurile de zăpadă artificială încă din 18 noiembrie şi pe pârtii s-a adunat un strat de aproximativ 20 de centimetri. Din păcate, la începutul acestei săptămâni, luni, a plouat foarte mult, iar stratul de zăpadă a fost compromis. Pe unele pârtii sunt porţiuni în care zăpada a fost spulberată de vântul puternic", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, administratorul mai multor pârtii din Straja, Emil Părău.

El a menţionat că în cursul zilei de miercuri a nins uşor, însă vântul a bătut cu putere şi a spulberat zăpada din mai multe locuri.

Dacă temperaturile se vor menţine negative şi vântul se va domoli, atunci administratorii pârtiilor vor putea porni 20 de tunuri de zăpadă pentru refacerea mai multor zone de schi. În acest fel, sâmbătă sau duminică ar fi posibil să se schieze pe pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui, a menţionat Părău.

foto arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus