Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ministerul Sănătății: Testarea gratuită SARS-CoV-2 la medicul de familie, în curs de evaluare

Ministerul Sănătății: Testarea gratuită SARS-CoV-2 la medicul de familie, în curs de evaluare

Testarea SARS-CoV-2 la medicul de familie ar putea fi gratuită, după ce Ministerul Sănătăţii va creşte capacitatea de testare pentru depistarea virusului, prin dezvoltarea serviciilor în regim ambulatoriu, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis AGERPRES, vineri a avut loc o primă întâlnire între ministrul Alexandru Rafila şi reprezentanţii societăţilor profesionale ale medicilor de familie pentru identificarea soluţiilor privind testarea în cabinetele de medicină primară.

"Una dintre principalele urgenţe în acest moment este să dezvoltăm capacitatea de testare la medicul de familie pentru pacienţii potenţial infectaţi COVID-19, evaluarea în ambulatoriu, precum şi tratamentul în regim ambulatoriu al acestor pacienţi. A fost o discuţie care conturează o rezolvare rapidă a acestei probleme", a declarat ministrul Sănătăţii la finalul întâlnirii, citat în comunicat.

În timpul discuţiilor s-a decis ca, în perioada următoare, direcţiile de sănătate publică să evalueze posibilităţile de testare la nivelul cabinetelor medicilor de familie şi s-a convenit ca un pachet de testare să fie asigurat din fonduri publice, astfel încât testarea în cabinetul medicului de familie să fie gratuită pentru cetăţeni.

Sursă: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus