Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Șpăgarul de la Urbana și-a recunoscut vinovăția pentru doi ani și opt luni de închisoare. Cu suspendare

Șpăgarul de la Urbana și-a recunoscut vinovăția pentru doi ani și opt luni de închisoare. Cu suspendare

Juristul societății de administrare a fondului locativ al orașului a recunoscut în fața procurorilor, în scris, că a solicitat și primit o șpagă de 1.200 de euro, pentru a rezolva alocarea unei locuințe sociale unei mame singure. Juristul a fost de acord și cu pedeapsa propusă de procurori.

Reținut la începutul lunii trecute după ce a fost surprins în timp ce primea o șpagă de 6.000 de lei în zona pieței Cibin, Daniel Constantin Ilie, consilier juridic al Urbana SA, și-a recunoscut în fața procurorilor vinovăția. A și semnat un acord în acest sens, prin care procurorii i-au propus o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare, cu suspendare. În plus, juristul a fost de acord să nu mai lucreze în administrația locală. Urmează ca Tribunalul Sibiu să se pronunțe asupra acestui acord. ”În acest caz, procurorul i-a propus o pedeapsă de doi ani și opt luni cu suspendare și interdicția de a mai profesa la Urbana și la Primăria Sibiu. Acest acord, o dată încheiat și confirmat, merge la instanță și se renunță la faza de judecată. În data de 8 decembrie va fi o singură ședință și dacă se confirmă acest acord, nu se mai trece prin faza de judecată”, explică Ioan Veștemean, procurorul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

A luat șpaga după ședința cu aleșii Sibiului

În cursul zilei de joi, 4 noiembrie 2021, la sediul societății Urbana a avut loc ședința lunară a Comisiei sociale a Consiliului local Sibiu. Comisie care, în cele din urmă, repartizează locuințele sociale și în cadrul căreia consilierul juridic al Urbana SA este membru alături de consilieri locali ai Sibiului. Imediat după încheierea acestei ședințe, Daniel Constantin Ilie s-a întâlnit cu femeia care aștepta de doi ani repartizarea unei locuințe sociale.

Aceasta fusese contactată de jurist cu două zile înainte. ”În cadrul discuţiilor purtate, numitul I.D.C. a precizat că, în schimbul sumei de 200 de euro primită cu titlu de mită, ar putea să își exercite atribuțiile sale de serviciu în legătură cu atribuirea unor locuințe sociale într-o manieră aptă a o favoriza pe această mituitoare, în sensul atribuirii către aceasta a unei locuințe sociale. Ulterior, numitul I.D.C. a mai solicitat plata sumei de 1000 de euro cu titlu de preț al influenței, asigurând-o pe denunțătoare că, în schimbul acestei sume de bani, va interveni pe lângă ceilalți doi funcționari din cadrul Urbana S.A. Sibiu care fac parte din comisia de atribuire a locuințelor sociale din municipiul Sibiu, care i-ar fi cunoscuți lui și pe care i-ar determina să o favorizeze pe aceasta”, descriu procurorii în comunicatul remis redacției.

Citește mai multe pe acest subiect aici: Juristul de la Urbana a cerut șpaga de la săraci în piață. ”200 de euro pentru mine și câte 500 împart”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Scarba

Acum 2 ani

Verifucarea averii extinse si confiscare. declaratie de avere de bugetar si om care traieste din salariu?
Raspunde

Hanus

Acum 2 ani

Aia care cer spaga de pufuleti sunt prinsi spre deosebire de directorii si sefii de la companiile de stat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus