Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
3°C

Au apărut de vânzare pe internet kituri de teste din salivă asemănătoare cu cele date de școli

Au apărut de vânzare pe internet kituri de teste din salivă asemănătoare cu cele date de școli

Pe internet au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor cu teste cu salivă date acasă părinților de către reprezentanții unităților de învățământ, scriu cei de la Digi24. Majoritatea școlilor din țară au optat ca testarea să fie făcută acasă, de părinți, de două ori pe săptămână, însă cum testarea nu este obligatorie pe diferite site-uri au apărut kituri de vânzare.  

Digi24.ro semnalează că pe OLX au apărut la vânzare teste de salivă, câte două la prețul de 18 lei sau la 50 de lei.

Eugen Ilea, președinte pentru București al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar, a declarat, la un post TV, că, în opinia lui procedura nu va avea rezultatul scontat. Autoritățile nu au gândit această activitate de testare în unitățile școlare cum o fac celelalte state.

„Nemulțumirea noastră este dată de faptul că în familie nu ajunge pachetul nedesigilat, astfel că aceste teste ar putea fi compromise atunci când sunt manipulate de mai multe mâini. Plus că avem aceste teste doar pentru săptămâna aceasta”, a precizat acesta.

Vă reamintim că la Sibiu au ajuns, în două tranșe, 175.000 de teste de depistare a virusului Sars CoV-2 din salivă. În prima tranșă au venit 145.000 de teste urmate de o nouă tranșă de 30.000 de teste. Potrivit reprezentanților ISJ Sibiu marea majoritate a acestor teste au ajuns la copii. Aceste sunt suficiente pentru testarea copiilor și elevilor doar în acaestă săptămână. 

Sursa foto: Digi24

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus