Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Două cazuri de infectare cu Omicron, noua variantă a coronavirusului, au fost raportate în Rusia

Două cazuri de infectare cu Omicron, noua variantă a coronavirusului, au fost raportate în Rusia

Rusia a confirmat luni detectarea primelor două cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 la cetăţeni care au călătorit în Africa de Sud, potrivit Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare în comunicaţii, citată de Agerpres.

Roskomnadzor a informat că cei doi pacienţi au fost plasaţi sub observaţie la sosirea lor în Rusia şi au efectuat teste PCR, care au ieşit pozitive, infectările lor fiind cauzate de noua variantă Omicron.

În total, zece persoane care s-au întors din Africa de Sud au fost testate pozitiv cu COVID-19, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

Rusia a restricţionat la sfârşitul lunii noiembrie legăturile aeriene cu ţările din sudul Africii în urma apariţiei noii variante Omicron, calificată drept „îngrijorătoare” de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Rusia a impus, de asemenea, o perioadă de carantină de 14 zile pentru călătorii veniţi din Africa de Sud şi din ţările vecine acesteia, cu scopul de a evita răspândirea pe teritoriul său a noii variante virale, a informat săptămâna trecută coordonatoarea grupului de lucru pentru combaterea pandemiei în Rusia, Anna Popova.

Creatorii vaccinului rusesc Sputnik V au declarat la rândul lor că vor avea nevoie de 45 de zile pentru a dezvolta un ser adaptat la noua variantă Omicron.

Luni, Rusia a raportat 32.136 de infectări noi cu SARS-CoV-2 şi 1.184 de decese asociate COVID-19.

Potrivit celor mai recente date oficiale, 63.961.690 de cetăţeni ruşi au fost vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus, reprezentând 53,7 % din populaţia adultă a ţării.

Sursa foto: Depositphotos

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 574

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus