Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
12°C

Primarul Avrigului către cetățeni: ”De ce mai aruncați gunoiul în camp, când mașina de gunoi vine și vi-l ridică de la poartă?”

Primarul Avrigului către cetățeni: ”De ce mai aruncați gunoiul în camp, când mașina de gunoi vine și vi-l ridică de la poartă?”

Primarul orașului Avrig, Adrian David, îi întreabă pe cetățenii din localitate de ce aruncă în continuare gunoaie pe câmpurile de la periferie, dacă există o firmă de salubrizare plătită deja să vină și să ridice deșeurile de la poarta fiecăruia?

Reacția vine după ce, la o lună de la ultima acțiune de ecologizare, primăria a fost sesizată cu privire la apariția unor noi depozite ilegale de gunoi, în zonele de periferie și pe câmpurile de la marginea orașului.

“Acest tip de comportament nu mai este acceptabil! Trebuie să învățăm să trăim într-o societate civilizată. Consiliul Local, prin Regulamentul de salubrizare a stabilit o taxă specială pentru gunoi, taxă care se aplică obligatoriu, tuturor locuitorilor din UAT Avrig. Nu ar mai trebui să avem gunoaie aruncate la întâmplare, deoarece operatorul serviciilor de salubrizare are obligația să asigure colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor, provenite de la toți producătorii locali de deșeuri. De ce mai aruncați gunoiul în câmp, când mașina de gunoi vine și vi-l ridică de la poartă? Toată lumea plătește taxa pentru gunoi, chiar și cei care îl aruncă în altă parte decât în locurile amenajate. E un efort în plus să îl cărați în câmp și să îl aruncați acolo. Vom ajunge să fim sufocați de gunoaie. Asta vă doriți?”, trage un semnal de alarmă primarul Adrian David.

Aceste fapte dovedesc în primul rând lipsă de respect față de natură și mediul înconjurător și, în al doilea rând, lipsă de respect față de munca celor care au participat la acțiunea de ecologizare, mulți dintre ei copii.

“Săptămânal, dăm cel puțin două amenzi pentru depozitarea gunoiului în locuri neautorizate. În perioada următoare, am solicitat și ajutorul Jandarmeriei pentru a face controale mixte, împreună cu Poliția Locală, în zonele în care se aruncă frecvent gunoi. Vom da amenzi iar cei care nu pot fi executați silit din diferite motive, vor face muncă în folosul comunității. Să vadă și ei cum e să adune mizeria celorlalți. Poate așa se învață minte!”, mai spune primarul Avrigului.

Taxa specială de salubrizare include activitatea de colectare, transport, sortare și depozitare a deşeurilor menajere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2089

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

L

Acum 2 ani

Geaba....naravul ...educatia de rahat...
Raspunde

Tihomir Leluțiu

Acum 2 ani

Sa fim mandri ca suntem romani!
Raspunde

Alin

Acum 2 ani

ca suntem cu trandafirii, ca aia au target oameni fara educatie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus