Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Sibienii subvenționează Wizz Air cu 1,3 euro pentru fiecare pasager în următoarele 12 luni

Sibienii subvenționează Wizz Air cu 1,3 euro pentru fiecare pasager în următoarele 12 luni

Administrația județeană anunță că Wizz Air este a treia companie aeriană cu care a semnat un contract pentru acordarea de ajutoare de stat.

”Consiliul Județean Sibiu și compania Wizz Air Hungary Ltd au încheiat la începutul lunii decembrie 2021 contractul de acordare ajutor financiar în baza Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19”, arată CJ Sibiu, potrivit unui comunicat remis pentru cititorii Turnul Sfatului.

Ajutorul de stat aprobat de Comisia Europeană în noiembrie anul trecut va fi plătit din bugetul județului Sibiu. Subvenția este alocată pentru perioada 1 decembrie 2021 – 30 noiembrie 2022, timp în care cei de la Wizz Air vor trebui să mențină cel puțin câte două frecvențe săptămânale pe aeroportul din Sibiu (o frecvență înseamnă un zbor care aterizează și decolează).

”Conform contractului, compania Wizz Air își asumă să opereze zboruri 12 luni consecutive la și de la Aeroportul Internațional Sibiu și va primi din partea Consiliului Județean Sibiu 1,3 Euro/loc alocat la și de la Aeroportul Internațional Sibiu, conform Planului de alocare a capacității de operare depus de companie, valoarea ajutorului de stat fiind de 379.213,9 Euro (291.703 locuri x 1,3 Euro/loc)”, detaliază reprezentanții CJ Sibiu.

Scopul acordării acestor ajutoare din bugetul județean este acela de a menține un număr de zboruri către diferite destinații din Sibiu, arată președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. ”Ne dorim un județ conectat, european, iar asta presupune un efort comun de susținere după perioada dificilă cauzată de pandemie, atât din partea companiilor, dar și a autorităților. În cazul Wizz Air, compania și-a asumat alocarea unei capacități de 53%, fiind astfel eligibilă pentru finanțare”, declară Daniela Cîmpean, potrivit comunicatului emis de CJ Sibiu.

Wizz Air (prima care a introdus zboruri low-cost la Sibiu, din 2014) este a treia companie care beneficiază în acest ciclu de ajutoare de stat. Contracte similare au mai semnat Lufthansa (în iulie 2021) și Austrian Airlines (luna trecută).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1117

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 2 ani

Politica județeană e evidentă. CJ Sibiu subvenționează transportul aerian național/internațional , DAR asistă impasibil la îngroparea transportul județean în comun în județul Sibiu.
Raspunde

Dani ocna

Acum 2 ani

tarom chiar si blue air tot firma romanesca de ce nu e cu AJUTOR de stat?rusine CJ in totalitate,hotie pe banii sibienilor(judet) numa luftimutti,austrian si wizz toti romani sadea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus