Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Legăturile cu trenul ale Sibiului: spre Mureș viteza medie e de 35 km/h. De luni intră în vigoare noul program CFR

Legăturile cu trenul ale Sibiului: spre Mureș viteza medie e de 35 km/h. De luni intră în vigoare noul program CFR

Spre București, Sibiul va fi legat cu trei trenuri, conform noului Mers al Trenurilor ce intră în vigoare de luni, 12 decembrie, iar durata călătoriei poate trece de 6 ore.

CFR Călători anunță că noul program va fi valabil până la data de 10 decembrie 2022, iar în total vor circula zilnic, în medie, 1.200 trenuri, în funcție de perioada din an.

Un drum spre București, din Sibiu, durează, conform noului program, între 5 ore și 11 minute și peste 6 ore, în funcție de trenul ales. Un bilet la clasa a II-a va costa între 62 și 72 de lei, pentru un adult.

La aproximativ jumătatea distanței, până la Brașov, distanța e parcursă de cel mai rapid tren de pe această rută în 2 ore și 54 de minute. Între Brașov și București se poate circula, în premieră, cu un tren rapid. Acesta va parcurge fără oprire cei 166 km, între ora 7.12 și 9.16, în 2 ore și 4 minute. Garnitura se numește Tomis Express, iar în drumul spre Brașov, dinspre București, oprește doar la Predeal, făcând în plus cinci minute.

Prețul unui bilet până la Brașov, din Sibiu, costă la clasa a doua, 44,2 lei.

O călătorie din Sibiu spre Cluj se face în 4 ore și 6 minute. Compania Interregional Călători a introdus un tren direct între cele două orașe, distanța de 199 km urmând a fi făcută în 4 ore și 6 minute.

Spre Târgu Mureș se circulă cel mai încet, din Sibiu. Pe cei 204 km un tren Regio direct face 5 ore și 45 minute. Viteza medie este 35 km/h pentru că sunt restricții, iar trenul oprește în aproape toate stațiile. Prețul biletului: 23,8 lei.

Tren rapid București - Constanța

Mult mai rapid este însă trenul care face legătura între București și Constanța. Pe acestă rută vor fi de luni 16 trenuri pe sens, aproximativ 25 de trenuri în sezonul estival. Două trenuri pe zi fac o oră și 56 minute, cu o viteză medie de 116 km/h. Trenurile cu una - două opriri fac sub 2 ore și 20 minute pe 225 km, iar cele cu 4-5 opriri fac sub 2 ore și 40 minute.

Cele mai rapide trenuri rulează o bună parte din drum cu 160 km/h. Este singurul tronson din România unde se atinge viteza de 160 km/h, dar numai o parte dintre trenuri merg atât de repede.

Cele mai rapide trenuri ating 140 km/h între Capitală și Ploiești (viteză medie 104 km/h) și 120 km/h, între Câmpina și Ploiești (91 km/h viteză medie). Timpii sunt, per total, mai mari din cauza restricțiilor dintre Predeal și Dârste, unde trenurile nu depășesc 60 km/h. Trenurile internaționale Dacia și Ister ating 140 km/h și între Buda și Florești Vest.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Munteanu

Acum 5 luni

CFR-ul a decazut mult! CFR-ul era considerat pe vremuri a doua armata a tarii... Acum nici prima armata nu mai e de Doamne ajuta! Ati distrus totul, ticalosilor! Stiti voi care sunteti!
Raspunde

Poplacean

Acum 5 luni

jumate din trenuri vor fi scoase in 3-4 luni (pierderi) cind eram student in cluj,trenul cj-copsa.sibiu(aprox6-8 vagoane)facea 3 ore si 30 min,apoi pe vremea caritasulu(mai tineti minte?)era si un tren cj-vint-sibiu(cam 10 vagoane) si facea 4 ore si ceva,trenurile mergeau mai departe de sibiu assa ca..........................................
Raspunde

Rosu

Acum 5 luni

Da lu´ nasu cat i se da pana la Cluj, ca n-am mai fost de mult cu trenu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus