Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Voluntară SMURD din Sibiu premiată de președintele Klaus Iohannis

Voluntară SMURD din Sibiu premiată de președintele Klaus Iohannis

Maria-Cristina Niță a fost premiată, ieri, de Președintele României pentru activitatea de voluntariat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

La propunerea comenzii Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Sibiu, Maria - Cristina Niță, voluntar în cadrul echipajelor de prim-ajutor SMURD Sibiu a fost premiată la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de Cavaler. 

În cadrul acestei ceremonii, unde a fost premiată excelența în activitatea de voluntariat, tânăra s-a numărat printre cei 17 voluntari din echipele de acordare a primului ajutor în caz de situații de urgență, premiați pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului.

Maria - Cristina Niță are 22 ani și este voluntară SMURD din anul 2016 pe când urma Liceul ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu. A urmat apoi Școala militară de Subofițeri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani iar în momentul de față este încadrată la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu General de Brigadă ”Mihail Rasty”.

„Ani întregi și-a dedicat timpul liber, tuturor celor aflați la nevoie participând la peste 3000 misiuni  (cazuri medicale, accidente rutiere) cu dedicare și empatie. Plină de dinamism și mereu cu inițiativă a oferit un real sprijin echipajelor de paramedici SMURD precum și colegilor pompieri. Cu toții o prețuim și ii transmitem întreaga noastră considerație atât ei cât și tuturor Voluntarilor SMURD Sibiu”, spun reprezentanții ISU despre tânăra voluntară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus