Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Efectul ”Dosarului Iordănescu”: USR vrea anularea și refacerea procedurii de selecție pentru CA de la Aeroportul Sibiu și Drumuri și Poduri

Efectul ”Dosarului Iordănescu”: USR vrea anularea și refacerea procedurii de selecție pentru CA de la Aeroportul Sibiu și Drumuri și Poduri

După reținerea directorului CCIA Sibiu, Eugen Iordănescu, de către procurorii sibieni, USR Sibiu anunță că va solicita printr-un proiect de hotărâre anularea procedurii de selecție pentru membrii consiliilor de administrație de la Aeroportul Sibiu și Drumuri și Poduri SA.

”În acest moment, considerăm absolut necesară anularea respectivei hotărâri și în acest sens vom depune un proiect de hotărâre CJ pentru anularea și refacerea procedurii de selecție pentru Consiliile de Administrație ale Aeroportului Sibiu și ale societății Drumuri și Poduri SA Sibiu. Solicităm și celorlalți consilieri județeni să ne susțină acțiunea și să voteze pentru acest demers în următoarea ședință”, a declarat Adrian Echert liderul grupului de consilieri USR Sibiu.

Eugen Iordănescu, directorul CCIA Sibiu, fost coordonator al programului Sibiu, Regiune Gastronomică 2019 și consultant al conducerii Consiliului Județean Sibiu a fost audiat miercuri de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Aceștia au dispus urmărirea penală delapidare, cumpărare de influență, complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență, trafic de influență și dare de mită.

În ședința ordinară a Consiliului Județean din luna mai, consilierii județeni USR au fost singurii care au luat o poziție privind numirea acestuia în “comisia de selecție a membrilor din Consiliul de Administrație“ pentru Aeroportul Sibiu și societatea Drumuri și Prestări în Construcții. 

“Deși am solicitat atunci retragerea proiectului cu această numire de pe ordinea de zi, acesta a mers mai departe la vot fiind susținut de președinta Consiliului Județean Daniela Cîmpean, care a invocat competențele profesionale ale lui Eugen Iordănescu”, a mai transmis Adrian Echert.

Totodată, USR solicită public ca autoritățile decidente să renunțe la numirile bazate pe interese de grup și ca personaje care au serioase probleme de integritate să nu mai fie promovate în funcții ce decid cum se cheltuie banii publici.  

Mai multe informații legate de dosar:

Dosarul Iordănescu: delapidare și spălare de bani la Camera de Comerț, trafic de influență la aeroport

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Profesorul

Acum 1 an

Doar atât...? Sa plece și nevasta polițistului și finutele de la Aeroport, au făcut destul rău pe acolo. Și sa nu uitam și de ultima directoare venita de la Mureș, care a reușit sa înstrăineze aproape tot aeroportul, adusa tot de D na președinta...
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 an

Pe cand si presedinta Consiliului Judetean va fi un pic ascunsa ca doar nu il sprijinea pe Iordanescu de dragul lui.
Raspunde

Filuță

Acum 1 an

Câmpeana nu-i străină de afacerile lui Iordănescu. Sunt convins că urmează și ea.
Raspunde

Luptătorii dacici

Acum 1 an

Pentru a scăpa definitiv de astfel de arătări ne trebuie un detector de minciuni și o echipă perfect obiectivă pentru a ne ajuta să scăpăm de jigodii umane și escroci care chiar cred că ne stăpânesc destinele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus