Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sibiul ajunge la patru elevi depistați pozitiv cu teste făcute în casă de părinți. Două au fost infirmate apoi de PCR

Sibiul ajunge la patru elevi depistați pozitiv cu teste făcute în casă de părinți. Două au fost infirmate apoi de PCR

Alți doi elevi au fost testați pozitiv în urma testelor din salivă date de școli. Este vorba despre un băiat de 13 ani care învață la Sc. Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Orlat și o fată, 13 ani care învață la Șc. Gimnazială „Cireșarii” din Mediaș, potrivit informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică din Sibiu. În cazul celor doi copii, Serviciul de Ambulanță va colecta probele necesare pentru un test RT PCR care va confirma sau infirma rezultatul testului din salivă. Între timp colegii celor doi vor continua să meargă la școală.

Conform autorităților, până în acest moment au fost patru elevi depistați pozitiv în urma testelor date de școli. Celor doi de astăzi li se adaugă băiatul de 10 ani din Nou care învață la Școala Gimnazială Roșia, raportat luni, 6 decembrie, rezultat infirmat de testul PCR și de un alt băiat de 12 ani, elev la Școala Gimnazială din Cisnădie, raportat tot luni, însă după închiderea programului de raportare. Și în acest caz rezultatul pozitiv a fost infirmat de testul PCR. Cei doi copii s-au întors la cursuri.

Va reamintim că directorul DSP, Lucian Blăguțiu spune că rezultatele fals pozitive pot fi în urma recoltării incorecte, nerespectării instrucțiunilor de utilizare a testelor sau pot fi chiar intenționat falsificate de părinți. 

Citește și „Primul caz pozitiv din Sibiu descoperit cu testele împărțite de școli”.

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus