Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Valul 4 pare că a trecut: 33% din decesele asociate Covid, în Sibiu, s-au produs în această perioadă

Valul 4 pare că a trecut: 33% din decesele asociate Covid, în Sibiu, s-au produs în această perioadă

Din 14 septembrie, dată la care încep să crească simțitor cazurile de Covid din județ și până ieri s-au produs 540 de decese, ceea ce reprezintă 33,08% din totalul celor înregistrate de la începutul pandemiei. 

În această perioadă s-au efectuat aproape 60 de mii de teste și s-au depistat 15,700 de cazuri noi, ceea ce înseamnă 36,67% din totalul cazurilor depistate oficial de la începutul pandemiei. Rata mortalității, raportul dintre numărul de cazuri oficial depistate și numărul de decese asociate Covid, în această perioadă, este de 3,43%.

În medie, în aceste două luni pe care s-a întins valul 4 au decedat, în medie, câte șase sibieni în fiecare zi.

În ultimele zile, graficele arată o descreștere continuă a cazurilor noi, iar numărul persoanelor internate în spitale ori în secțiile ATI scade și el, arătând finalul acestui val pandemic.

De la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 42.994 persoane, dintre care 29 de persoane sunt confirmate în ultimele 24 de ore.

Până la data curentă au fost vindecate 37.601 persoane, iar 1.632 persoane au decedat, un singur deces fiind raportat în intervalul de 24 de ore, din rândul celor confirmate pozitiv.

La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 116 de persoane, dintre care pe ATI 18 persoane, 17 adulți și un minor.

La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat  412 teste, dintre care 67 RT-PCR și 345 teste rapide.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are în monitorizare un număr de 1097 persoane aflate în carantină și un număr de 376 persoane în izolare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus