Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Sri Lanka va scoate la licitaţie cel mai mare safir natural albastru din lume

Sri Lanka va scoate la licitaţie cel mai mare safir natural albastru din lume

Cel mai mare safir albastru corindon natural din lume, cântărind 310 kilograme, care a fost găsit într-o mină de pietre preţioase în urmă cu aproximativ trei luni, va fi scos la licitaţie pe piaţa internaţională, au informat luni autorităţile locale citate de EFE, citat de Agerpres.

Supranumită "Regina Asiei", nestemata va fi scoasă la vânzare anul viitor.

"Această nestemată cântărind peste 310 kilograme, este o descoperire rară. Preconizăm să o scoatem la licitaţie la Dubai, pe 20 ianuarie", a declarat EFE, preşedintele Autorităţii Pietrelor Preţioase din Sri Lanka, Tilak Weerasinghe.

Nestemata a fost găsită în Ratnapura, o regiune bogată în pietre preţioase. Ratnapura este cunoscută şi sub numele de "capitala pietrelor preţioase" din această ţară din Asia de Sud, lider mondial în exportul de safire şi de pietre preţioase.

Sri Lanka a câştigat în 2020 aproximativ o jumătate de miliard de dolari din exportul de safire, diamante şi alte nestemate, au raportat reprezentanţii industriei locale de pietre preţioase.

Corindonul albastru, în stare naturală, ar putea atinge un preţ foarte mare pe piaţă. "Chiar dacă s-ar putea găsi doar un kilogram de safir transparent în interiorul său, credem că ar putea atinge preţul de 100 de milioane de dolari", a spus Tilak Weerasinghe, potrivit sursei citate.

În luna iulie, Sri Lanka, care deţine importante zăcăminte de coridon albastru, a anunţat descoperirea unui grup de safire, denumit "Serendipia", într-o mină din Ratnapura.

Proprietarii doresc să vândă "Regina Asiei" pentru a aduce resurse financiare în arhipelag, într-un moment în care ţara se confruntă cu o importantă criză economică provocată de o epuizare a resursei de devize. 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus