Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
4°C

Studiu al celei mai mari companii de asigurări medicale din Africa de Sud: două doze de Pfizer oferă o protecţie de 70% împotriva spitalizării cauzate de Omicron

Studiu al celei mai mari companii de asigurări medicale din Africa de Sud: două doze de Pfizer oferă o protecţie de 70% împotriva spitalizării cauzate de Omicron

Cele două doze din schema clasică de imunizare cu vaccinul anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech au oferit o protecţie de 70% împotriva riscului de spitalizare în Africa de Sud în săptămânile recente, potrivit unui studiu major realizat în condiţii reale despre impactul potenţial al variantei Omicron, publicat marţi, într-o perioadă în care această ţară se confruntă cu o creştere consistentă a numărului de infectări provocate de această tulpină a noului coronavirus, informează Reuters, citat de Agerpres.

Studiul, publicat de cea mai mare companie de asigurări medicale private din Africa de Sud, Discovery Health, a analizat peste 211.000 de teste COVID-19 cu rezultate pozitive în perioada 15 noiembrie - 7 decembrie, din care aproximativ 78.000 au fost atribuite variantei Omicron, în baza unor prognoze statistice.

Cele 78.000 de rezultate nu au fost însă cazuri confirmate de infectare cu varianta Omicron, ceea ce înseamnă că studiul nu poate să formuleze concluzii definitive despre această variantă virală, considerată "îngrijorătoare" de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Cercetătorii din Africa de Sud au confirmat până în prezent circa 550 de infectări cu Omicron în urma secvenţierilor genetice, iar această variantă a ajuns să reprezinte 78% din totalul secvenţierilor realizate în luna noiembrie, un procent mai mare decât cel depistat pentru precedenta variantă dominantă, Delta.

Africa de Sud a alertat comunitatea internaţională în legătură cu apariţia variantei Omicron luna trecută, trăgând un semnal de alarmă potrivit căruia noua tulpină ar putea să determine un nou val de infectări la nivel global, fapt ce a dus la impunerea unor restricţii de călătorie care au vizat ţările din sudul Africii. De atunci, numărul infectărilor zilnice din Africa de Sud a crescut până la aproximativ 20.000 de cazuri în ultimele zile.

Bazat pe analiza realizată în cadrul studiului clinic desfăşurat de Discovery Health şi beneficiind de o colaborare cu Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud (SAMRC), noul studiu a calculat că cele două doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech au oferit o protecţie de 70% împotriva riscului de spitalizare în comparaţie cu riscul pentru persoanele nevaccinate, în perioada recentă de creştere bruscă a infectărilor, precum şi o protecţie de 33% împotriva riscului de infectare.

Aceste date reprezintă o scădere faţă de protecţia de 80% împotriva riscului de infectare şi eficacitatea de 90% împotriva riscului de spitalizare care au fost calculate în perioada valului de infectări provocate de varianta Delta, dominantă în prezent la nivel mondial şi considerată cea mai infecţioasă variantă apărută în timpul pandemiei de coronavirus.

Reprezentanţii Discovery Health spun că rezultatele acestui studiu ar trebui să fie totuşi considerate unele preliminare.

Însă Glenda Gray, preşedinta SAMRC, consideră important faptul că vaccinul Pfizer-BioNTech pare să ofere o protecţie bună împotriva formelor severe de COVID-19 şi a riscului de spitalizare în condiţiile în care o nouă variantă cu o transmisibilitate foarte mare se află deja în circulaţie. "Suntem extrem de încurajaţi de aceste rezultate", a declarat ea.

Analiza arată că protecţia împotriva riscului de spitalizare s-a menţinut pentru toate categoriile de vârstă, de la persoane de 18 ani şi până la cele de 79 de ani, oferind niveluri de protecţie uşor mai mici pentru vârstnici.

Protecţia împotriva riscului de spitalizare a fost de asemenea consistentă pentru persoanele cu o gamă largă de boli cronice, inclusiv diabet, hipertensiune, hipercolesterolemie şi boli cardiovasculare.

Africa de Sud utilizează vaccinuri produse de Pfizer-BioNTech şi Johnson & Johnson în campania sa naţională de imunizare împotriva COVID-19, administrând până în prezent peste 20 de milioane de doze de ser Pfizer-BioNTech.

Autorii studiului au concluzionat că a existat un risc mai mare de reinfectare în timpul celui de-al patrulea val al pandemiei decât în timpul valurilor precedente şi că riscul de spitalizare în rândul adulţilor diagnosticaţi cu COVID-19 a fost cu 29% mai mic decât în timpul primului val din 2020.

Copiii par să prezinte un risc cu 20% mai mare de spitalizare din cauza unor complicaţii medicale în timpul celui de-al patrulea val pandemic decât în timpul primului val, în pofida unei incidenţe mai mici în cifre absolute. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

23 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Zi-ne Elzorab cu echipa! Pai 70% nu e decent? Ca sa nu mai vorbim ca nebuni ca mine care si-au facut si boosteru au protecție 90 sau 95% poate? Acuma da, stim, studiu probabil e facut de reptilieni si e defapt mincinos, mai ales ca e comandat de gates cu musk ca sa ne împuțineze pe planeta, stim asta, mama lui de omicron. Da in afara de asta, totuși cand ne zici ca te-ai vaccinat de ceva timp deja...?
Raspunde

Rulieta vacsinului

Acum 11 luni

Băi băiatule băi, extraordinar măi. Di vacșin împotriva spitalizării n-am mai auzit măi. Oare este vacșin cu virus atenuat ori o fi din ăla dișteptu, di știe să schimbe ADNu? Măi și virusu aista al spitalizării l-au gasit di mult măi, sau l-au discoperit acum oamenii ceia distepți tare? Și mai zâși că o treime din vacșinati merg în spital măi? Că tre sâ ai noroc mari băi băiatule măi, sâ scapi di spitalizarea aista, măi. Da omoarâ rău spitalizarea, pă aiștea vacșinații fară noroc? Câ dacâ unu din trei vacșinați cadi la virus, iaste mai rău ca la ruleta ceia di la ruși măi. Acolo iaște un glonț din șase băi băiatule băi. La vacșin iaște unu din trei. Zâși câ dacă ti vacșinezi ai jumati sansâ dicât la ruleta ruseascâ.
Raspunde

@Sibianul neobosit sa scrie...

Acum 11 luni

Esti sigur ca astea sunt rezultate reale? Multe se spun, putine sunt adevarate... Si limba boului e lunga, dar nu poate vorbi...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Uite, tie ti-am răspuns aici, daca tot le dai oamenilor fake news pe pâine. Mai mult ce sa-ti mai spun, si asa tu mai mult de atat nu poti intelege ca nu te ajuta...Intrebare: cat iti ia sa faci asa un mesaj si sa pui toate diacriticele alea? :)) cred ca o să-ți spun de-acum karladrim ca sa fie treaba treabă :) evident de la Carla's Dreams daca cumva nu te-ai prins din prima, ca na.. https://www.turnulsfatului.ro/2021/12/11/zece-noi-cazuri-de-covid-19-cinci-decese-anuntate-cu-exceptia-selimbarului-incidenta-scade-peste-tot-187646
Raspunde

Elzorab

Acum 11 luni

Eficienta serului se vede in tarile rosii de pe hartă, mai ales in alea cu 80-90%. Interesant cum populatia din Africa de Sud nu pare deloc alarmata de omicron in timp ce europenii au dat liber la panică. Nu-i asa Gheorghiță? Ti-ai facut bradutu? Ala din sticlute de la stii tu cine.
Raspunde

Vaxxinatu’

Acum 11 luni

Nu esti decat un clown penibil, sibianule din franzela.

Raspunde

Virusu si trochineta

Acum 11 luni

Măi Sâghianule măi, di undi esti venit tu aișia, măi? Că prea diștept pare că ești, măi. Toache șelea le știi măi. Sâghieni așe diștăpți ca tini mai rar măi. Io cried câ ești vinit din țările șelea cu uamăni diștepț tari, măi băiatuli măi. Nu vriei sâ-mi espliși și mie, stâintâfic măi, di șe undi nu sâ vacșineazâ lumea, nu sânt cazuri multi, și undi îi puni dracu sâ se înțiepe, creștii măi numărul di bolnavi măi, uăleu...cât creștii. Câ uiti, la noi la Jina, nu sâ vacșineazâ lumea și nu iaște uamănii bolnavi. Iar la voi la Sâghiu, undi șeia diștepț ca tini sâ vacșineazâ, numa bolnavi sânt uamănii. Io cried câ di la trochinete iau uamănii virusu la Sâghiu. Că noi nu aviem trochinete și niși virus nu aviem.
Raspunde

DB

Acum 11 luni

„În mintea strâmbă şi lucrul drept se strâmbă”
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

DB, n-ai mai zis nimic, acum ca esti vaccinata te-ai mai relaxat zic eu. E cum am zis, virusu va sta ani printre noi, sub o tulpina sau alta si probabil ajungem sa facem ce zic reptilienii, respectiv sa ne "înțepam" anual cu cate un booster.. Si totodată e cum am zis eu, viata e una singura si bate filmu'...
Raspunde

DB

Acum 11 luni

1. Nu imi lua numele si nici initialele in deşert 2. mintea strâmbă e a ta 3. până mai scrii două compuneri pe aici iti expira rapelul
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Boosteru vrei sa zici. Nu e pb, fac altu cand trebuie. Pai ce facem, te-ai supărat acum? Vii și-arunci pastila si fugi, manipularea, miștocareala, si apoi tot tu rămâi supărată?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Da, neobosit :) Pai contează? Si de omicron crezi ca e tot raceala banala? Ai vrea sa faci covid, chiar daca poate e cum se zice, mai lejera? Eu zic ca mai bine sa nu faci indiferent cat de usor ar fi sa zicem acest omicron, vaccinu ala de care mulți zic ca nu stim f multe e totusi studiat de 30 ani, si aprobat dupa finalizarea unor studii clinice care au aratat ca e eficient si sigur, deci cate ceva stie ceva de el planeta asta, dar de covid ce stim? Au avut oficial 270mil oameni covidu, neoficial probabil 1.5 - 2 miliarde, au murit 5.3 milioane de la covid, neoficial cine știe, si ce stim? Nu stim cum acționează, nu avem tratament medicamentos decat după ureche (asta pe toata planeta), nu stim ce urme lasa si deja au apărut multe cazuri de nasoleli post covid si f multe organe afectate într-um corp. Asadar riscu la covid e mare, mai ales acum ca am văzut ca din cele 4 milarde vaccinate in 2021 tot 4 miliarde sunt bine mersi si n-au mai murit de așa-zisele reacții.. Da, ramane sa vedem ce va fi cu omicronu cu exactitate, si asta in f scurt timp, citeam prin presa ca deja in Londra e tulpina dominanta, deci probabil in 2 luni vor fi multe cazuri peste tot. Totodata sa speram ca e cum cred unii si ca in 2022 cam scapam de pandemie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Elzorab, am mai zis da știi ca sunt neobosit, eficienta vaccinului se vede la morti si la ati. Pe glob 8.5-9 persoane din 10 morti sunt persoane nevaccinate. Indiferent de țară. Si la fel 8.5-9 persoane din 10 aflate la ati in stare grava, sunt persoane nevaccinate. La fel e situatia la cei internati pe saloane cu forme medii dar nu de ati. Așadar la asta e bun vaccinu, iar pt mine e suficient. Cei vaccinati iau virusul, il pot da, mai greu decat un nevaccinat, dar ce contează e ca sta acasa si in f scurt timp (3-5 zile) e negativ, nu moare si nu se duce la spital, iar tratamentul e unul medicamentos dar usor, aici iar ar fi f mult de discutat si e important. Respectiv una e sa iei ceva usor, gen paracetamoale acasa, si cu totu e altceva sa stai pe perfuzii si oxigen in spital, cu remdesivir si tot felu de cocktailuri, date dupa ureche oarecum si in fc de gravitatea cazului. Ne plângem ca vaccinul ar putea da eventuale reacții (ceea ce reprezinta zero virgula f mulți de zero din total vaccinari), dar nu ne plângem cand ajungem in spital și primim cocktailurile. Cu omicronu, hai sa avem rabdare si sa vedem ce va fi, îmi doresc sa fie cum crezi tu si sa nu mai avem belele cu pandemia deloc. @vaxxinatu, doar atata poti ca si nivel de exprimare? Nimic concret, ca sa putem purta o discuție? Deci băieții antivaxeri cu rol precis aici si in alte parti, e f usor sa dezinformezi aiurea, bazându-te pe povești de pe fb si net, pe fake news, pe anumite declarații scoase defapt din context, pe manipulări si alte obiceiuri roșii, dar cand vine cate unu si ti le demonteaza rapid, e aiurea zic eu si te pune într-o postura de om dirijat si cu nivel intelectual f modest.. :)) despre gheorghita ti-am mai zis, n-am nicio treaba cu sistemu de stat si cu politicu si nu imi place de ei de nicio culoare, sunt slabi si s-au făcut deja de râs in absolut fiecare zi de când e pandemia, toti aia si indiferent de partide sau instituții. Fff slabi, de aia eu tot zic ca aici in Ro, avem ce meritam...
Raspunde

Un analafabet

Acum 11 luni

Cam suspectă evoluţia like-urilor la postările matale... parcă par măsluite (cam vreo 14 la fiecare postare pe care vrei să o promovezi). Nu matele ţipi pe toate postările să se facă reguli care mai de care... restrictii şi apocalipsă? Hoţu' strigă...
Raspunde

@Sibian SB

Acum 11 luni

Sibiene, cine te plateste te plateste bine! Nu obosesti deloc! Dar, te rog, lasa propaganda, oricum nu cred ca s-a vaccinat cineva in urma postarilor tale. Daca in ultima vreme se vaccineaza lumea o face ca sa poata circula pe unde vrea si nu pt. ca ar crede in vaccinul tau! Hai, sarbatori fericite ca poate nu mai apuc sa-ti urez!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Propaganda e a voastră, eu doar va arat ca sunteți voi platiti, ca sunteți troli si ca manipulați lumea. Lansati zvonuri, știri false, aruncați pastile, toate prelucrate de grupuri din care faceti parte. Mare parte din ce ati menționat voi pe aici au fost tampenii pe care ori eu ori altii ori mai ales realitatea vi le-a spart in bucăți. Cu ne-vaccinații, numai eu pe cati am convins si acum se bucura ca se stiu vaccinați, numai eu pe cati stiu ca s-au dus sa se vaccineze cand au vazut ca se-impute treaba cu cazurile grave. Evident ca exista si aia de care zici tu, vaccinare doar ca sa intre la mall, doar ca vezi tu, lumea din juru nostru nu e formata doar din cei de varsta ta si din cei pe care ii interesează de propria persoana si atat. Am remarvat si eu si altii ca deranjez, eu am început sa va contrazic dupa f mult timp in care voi ati umplut aici comentariile cu fake news legat de aceasta pandemie, asa ca eu sunt ala îndreptățit sa iti zic tie si amicilor tai de la partidele voastre: lasa propaganda si manipularea pe care le-ati început cu anumite interese. Sărbători fericite și ție, covid nu mai faci ca te-ai vaccinat, e ok, apuci sărbătorilor....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Te-ai vaccinat toamna asta și tu, asa ca vaccinul e si al tau..
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un analafabet

Acum 11 luni

@ Sb sb... dumneata, conştient sau nu, faci un mare deserviciu vaccinării. Eşti un fel de antişoşo dar cu acelaşi efect. Sincer, am bănuit că eşti plătit pentru comentariile vaste, scrise la metru, dar zelul este vădit genuin. În fiecare toamnă am câţiva boboci care vin cu o astfel de atitudine şi care cred că au dreptul să îşi dea cu părere despre orice şi să deconstruiască orice argument de dragul liberei exprimări şi a dreptului la opinie... Dacă încerci să-i temperezi se supără şi te reclamă la decanat. Dar, o minune, prin anul 3, după ce au fost bulversaţi de informaţiile dobândite în decursul timpului împreună cu alţi profesori, se intorc ca mieii, calmi, moderaţi, înţelepţi. Dacă vrei să fii moralistul, dă dovadă de tact şi cu răbdare, fără să-i agasezi pe cei pe care cauţi să-i convingi. "Pentru cine vrea să creadă, am o mie de argumente. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul". Altfel decredibilizezi cauza pe care, aparent, o reprezinţi... sau poate ăsta este interesul tău. A mai zis unul: scrii prea mult ca să scrii tot timpul bine
Raspunde

Pacat….erati asa ee fain. V-a corupt…

Acum 11 luni

Parinte, mai lasa-ne !Esti in tot si in toate! Sunteti la fel! Vreti sa treceti o baba strada/viata si ea nu vrea!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Analfabetu, e ok, eu am explicat frumos ca nu sunt plătit si n-am vreun interes diabolic, ascuns, l-am explicat însă pe ala pe care il am, am explicat și de ce scriu mai mult, tu pari om citit, ar fi trebuit sa înțelegi. Si poate înțelegi si ca n-am capu spălat de biserica română (boru), ca desi sunt creștin sincer imi e cam rușine cu biserica din ziua de azi si cu popii (f mulți dintre ei) care fac tampenii pe banda rulanta. Am menționat si ca sunt trecut de o vârstă, asa ca ramai tu cu bobocii tai sa le explici ca vaccinul, doctorul, virusologul, biologul si medicina moderna in general, sunt satana, o pandemie in care au murit f multe milioane de oameni e o simpla răceală, sau alte aberații. Da, aprecierile la comentarii sunt masluite de baietii veseli de aici cu o aplicatie si schimbare de ip, e cum am zis, caractere jegoase (factorul politic), nimic nou. Ce scriu eu, cu bune sau rele, e ok pt cine vrea sa vada mai departe de manipulările de pe net și ale unora sau altora.
Raspunde

Bai "un analfabet"!

Acum 11 luni

Acum sa vedem mai ai tupeu sa te vaiti de evolutia like-urilor? Likele sosocare ce sunteti. Ati infectat tot internetul cu trupele voastre de troli internauti.. Acum nu mai zici nimic? De unde au aparut like-urile alea, cate 40 , asa din senin, ca sa va sustina pe voi, sosocari nespalati ce sunteti! El Ciorap cu 200 de comerntarii pe zi, sub tot atatea nick-uri. Rusine sa va fie si voua astora de la TS care permiteti aceasta situatie. Hai sictir!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Da, ai remarcat bine. Si eu am remarcat, le intra cate 20 like-uri deodata. Am mai explicat, redacția TS ar trebui sa stie asta si sa intervina, cu o aplicație baietii se conectează la un server, schimba ip-ul si apoi schimba serverul si tot asa, isi pot da cate like-uri vor. Ceea ce pt mine e o tâmpenie si un gest pe care numai un caracter jegos il poate face, si deci nu ma stresez absolut deloc, cine vrea sa citeasca oricum citeste si daca e ascuns de baietii politici, cine vrea sa priceapă un comentariu il pricepe oricum. Profesore, sper ca ai înțeles si tu cum e cu likeurile, tu te mirai dar defapt ele sunt la gasca vesela, bagate dintr-o data :))) asa ca despre ce vorbim noi aici asadar? Ma rog, hai mai bine sa ne vedem de-ale noastre, sa lasam fake-newsurile si daca discutam de covid, vaccin, etc, atunci sa discutam pe realitatea ultimilor 2 ani si mai ales a ultimului an de cand globu se vaccineaza. Eu pe cine am contrazis aici, am făcut-o avand la baza realități oficiale de pe glob si nu povesti, invers nu prea se întâmpla, fiecare inghite in sec ce prezint eu aici, si imi baga cate o semi înjurătură, "clown penibil din franzela", "minte stramba" - a mea evident.. :))) etc. Ceea ce e clar nu? Le arata nivelul intelectual si caracterul (pur politic si in general de angajat pe la stat pe posturi aranjate si de frecat menta).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

https://www.libertatea.ro/stiri/profesor-roman-de-boli-infectioase-in-sua-un-studiu-despre-un-coronavirus-care-circula-de-56-de-ani-ne-arata-ca-nu-vom-invinge-covid-decat-prin-vaccinare-3888031 Merita citit si de vaccinati și de nevaccinati si de antivaxeri, ne mai îmbogățim cultura generala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus