Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-5°C

Inițiative de sprijinire a ONG-urilor sibiene din partea mediului de afaceri

Inițiative de sprijinire a ONG-urilor sibiene din partea mediului de afaceri

Firmele din județul Sibiu au acum posibilitatea de a decide ce ONG-uri doresc să sprijine. În această perioadă, un ONG sibian a demarat o inițiativă suport, în scopul creării unei punți de legătură între mediul de afaceri și organizațiile nonguvernamentale sibiene active, pentru a facilita susținerea acestora din urmă. 

O organizație sibiană a decis să facă auzită vocea oamenilor de bine din spatele organizațiilor neguvernamentale locale. Demersul lor s-a născut dintr-o necesitate. Pe de-o parte, o simplă solicitare de sprijin primită pe mail sau poștă de la reprezentanții ONG-urilor nu este suficientă pentru a convinge destinatarul să susțină proiectele acestora. Pe de altă parte, nici ONG-urilor nu le este ușor, ca doar prin intermediul acestor scrisori să-și prezinte proiectele și să convingă asupra contribuției lor pentru comunitate. Prin urmare, asociația nu face altceva decât să faciliteze implicarea mediului de afaceri în cadrul comunităţii, unde ONG-urile și proiectele lor devin mai vizibile pentru companii. 

Procedura prin care organizațiile pot fi ajutate este simplă: firmele primesc un e-mail prin care le sunt expuse ONG-urile care acționează în folosul comunității sibiene, care au răspuns invitației de a se alătura comunității Accelerator 20% și care și-au manifestat nevoia de a fi sprijinite financiar. Acestea au oferit informații legate de activitatea derulată, datele de contact și un contract de sponsorizare deja completat, care poate fi descărcat de către compania care dorește să ofere sprijin. 

Inițiatorii proiectului, implicați voluntar, au pornit de la premisa că, dacă un ONG va primi sprijin financiar din partea mediului de afaceri, misiunea lor este îndeplinită. 

Link către Acelerator 20%:  https://esi-institute.eu/index.php/accelator20/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus