Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Rafila: Formularul digital pentru pasageri va trebui completat cu 24 de ore înaintea intrării în România

Rafila: Formularul digital pentru pasageri va trebui completat cu 24 de ore înaintea intrării în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, la finalul şedinţei de guvern, că a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri.

"Cetăţenii trebuie să completeze acest certificat cu 24 de ore înainte de intrarea în România. Dacă nu reuşesc să facă acest lucru, trebuie să îl completeze - pot să meargă la domiciliu - într-un interval de 24 de ore, sub sancţiunea unei amenzi, dacă eventual nu respectă acest interval", a arătat Rafila, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, documentul nu este unul menit să împiedice circulaţia, ci să permită localizarea rapidă a contacţilor unei persoane infectate.

Conform OUG, începând cu data de 20 decembrie, persoanele care intră în ţară trebuie să completeze formularul digital, un document utilizat deja în alte 18 state membre UE. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus