Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Benedek Zacharie vrea autostrăzi pentru toți cetățenii României, până în 2030

Benedek Zacharie vrea autostrăzi pentru toți cetățenii României, până în 2030

Deputatul UDMR, Benedek Zacharie, a anunțat că a introdus în proiectul de guvernare două puncte esențiale privind infrastructura și transportul din România: ideea ca toți cetățenii români să aibă acces la o autostradă și toate municipiile să aibă o centură ca variantă ocolitoare, până în 2030. O altă inițiativă UDMR se referă la construcția de drumuri pentru biciclete, relatează Observatorul de Covasna.

Anunțul a fost făcut săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă.

Membru al grupului de lucru al UDMR, deputatul este și secretarul Comisiei de Infrastructură și Transport din Camera Deputaților. Din poziția sa, parlamentarul a introdus două puncte pe care le consideră importante în programul de guvernare. Unul se referă la autostrăzi, în timp ce celălalt vizează centurile din jurul municipiilor.

În opinia sa, „fiecare cetățean al României, până în 2030”, ar trebui „să ajungă la o autostradă sau la un drum expres” și tot până atunci, „fiecare municipiu să aibă centură, variantă de ocolire”.

„Colegii de la PSD și de la PNL n-au avut acest curaj și au zis că majoritatea (n.r.: municipiilor), dar țin să vă informez că, în programul de guvernare anterior au fost introduse mai multe variante de ocolire decât este nevoie. Adică sunt 105 municipii în România din care vreo 64 au deja sau variante sau autostrăzi”, a spus Benedek.

Printre acestea se află și varianta sud a Municipiului Sibiu și varianta ocolitoare a Mediașului.

O altă inițiativă venită din partea grupului de lucru UDMR îi aparține senatorului Fejér László-Ödön, principalul inițiator al unui proiect ce vizează construirea de drumuri pentru biciclete, nu doar de piste.

Multe dintre acestea ar urma să fie amenajate, la nivel național pe malul Dunării iar la nivel local, pe digurile care permit implementarea unui astfel de proiect.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus