Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Asociația Mâini Unite organizează cursuri gratuite de comunicare pentru cadrele medicale de la Pediatrie

Asociația Mâini Unite organizează cursuri gratuite de comunicare pentru cadrele medicale de la Pediatrie

Asociația Mâini Unite desfășoară în aceste zile, la Sibiu, cursuri gratuite de comunicare în practica medicală pentru cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu. Trainer este Ana Maria Micu, membru fondator și coordonator programe în cadrul asociației, iar până la sfârșitul lunii ianuarie 2022 peste 400 de angajați ai unității spitalicești pediatrice vor beneficia de aceste cursuri. Totul a fost posibil cu ajutorul unei sponsorizări oferite de o firmă sibiană.

Asociația sibiană Mâini Unite, prin trainerul Ana Maria Micu desfășoară în aceste zile cursuri gratuite de comunicare pentru cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu.

„Nu este doar un alt curs despre comunicare destinat practicienilor din domeniul medical. Este o călătorie spre locul în care păstrăm fiecare cele mai înalte valori, spre empatie, inteligență emoțională și binele comun”, spune Ana Maria.

Potrivit celor de la Asociația Mâini Unite, cursurile sunt posibile ca urmare a unei sponsorizări în valoare de 24.000 lei venită din partea companiei GLS România în anul 2020.

„Proiectul ar fi trebuit să se desfășoare pe parcursul anului trecut, însă din cauza pandemiei implementarea a fost posibilă doar acum.

Astfel, anul 2021 o să se încheie cu 227 de participanți la curs, iar până la finalul lunii ianuarie 2022 vor beneficia peste 400 de angajați de la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu.

„Sub sloganul Din dragoste pentru copii ne-am promis în urmă cu nouă ani să facem tot ceea ce o să ne stea în fire pentru bine copiilor care trec pragul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu. Aceste cursuri de comunicare vin să completeze misiunea noastră. Orice cadru medical o să reușească să comunice și mai bine cu micuții pacienți, cu aparținătorii, dar și între ei ca echipă”, mai spune Ana Maria Micu.

Potrivit trainerului , părerea participanților este una care depășește așteptările, urmând ca în viitor astfel de cursuri să mai fie organizate.

De asemenea, asociația a primit din partea aceleiași firme o sponsorizare și în acest an. Banii s-au dus către Spitalul Județean Sibiu și la trei familii care aveau nevoie de terapie pentru copii.

„Ca urmare a sponsorizării din 2021 am putut achiziționa un microscop Nikon E200 și un monitor în valoare de 18.000 lei pe care le-am putut dona Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Compartimentul Laborator de Analize Medicale pentru pregătirea medicilor rezidenți, iar 6.000 lei au ajutat trei familii să beneficieze de terapii pentru copii lor”, încheie Ana Maria.

Asociația Mâini Unite, de-a lungul timpului, a depus toate diligențele pentru organizarea mai multor evenimente care să creeze o punte de legătură între comuitatea sibiană și angajații Spitalului de Pediatrie. Printre evenimente se numără: „Ziua Porților Deschise”, , „La ce să te aștepți când ajungi la Spitalul Copiilor?”, continuând cu prezența neîntreruptă la Consiliul de Administrație, Consiliul Etic, donații în bani și aparatură medicală.

Foto credit: Ioana Scaunaș

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Florin O

Acum 2 ani

Felicitari pentru asa o initiativa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus