Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Cotă redusă de TVA la Programul Prima Casă pentru o singură locuinţă între 450.000 de lei şi 700.000 de lei

Cotă redusă de TVA la Programul Prima Casă pentru o singură locuinţă între 450.000 de lei şi 700.000 de lei

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri, 17 decembrie, că se va lua o hotărâre în ședința de guvern în ceea ce privește programul Prima Casă.

În completarea programului Prima Casă, va fi stabilită "o cotă redusă de TVA de 5% a unei singure locuinţe, a cărei valoare depăşeşte suma de 450 de mii de lei, dar nu depăşeşte suma de 700 de mii de lei", a spus acesta în deschiderea ședinței de Guvern.

Premierul a mai spus că, în vederea susţinerii mediului de afaceri, se vor introduce măsuri pentru reducerea evaziunii fiscale.

"A doua coordonată: susţinerea mediului de afaceri şi alocarea celui mai mare buget pentru investiţii din ultimii 32 de ani, din perspectiva sumelor alocate. Prin ordonanţa de urgenţă pe care o adoptăm astăzi vom introduce o serie de măsuri pentru reducerea evaziunii fiscale şi a fraudei fiscale din TVA. Investitorii sunt încurajaţi să dezvolte afacerile prin asigurarea unui mediu concurenţial corect, echitabil şi transparent între toţi participanţii din piaţă. De asemenea, va fi reincriminată fapta constând în reţinerea şi neplata impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă. Este important să reintroducem aceste sancţiuni pentru ca banii pe care angajatorii îi reţin din salariile angajaţilor să fie viraţi la stat către bugetele de sănătate şi pensii", a adăugat Ciucă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus