Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Inspectorii antifraudă fiscală verifică şcolile de şoferi

Inspectorii antifraudă fiscală verifică şcolile de şoferi

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), verifică modul în care reprezentanţii legali ai şcolilor de şoferi din întreaga ţară au fiscalizat taxele de şcolarizare încasate în perioada 2019-2021, potrivit unui comunicat al instituţiei remis Agerpres.

În prezent sunt verificate 239 de firme cu activitate în acest domeniu şi s-a constatat că în 24 de cazuri s-a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 8,53 milioane lei, prin sustragerea de la plata TVA a impozitului pe venitul microîntreprinderilor şi a impozitului pe dividende, situaţii în care sunt sesizate parchetele competente pentru recuperarea prejudiciului. De asemenea, inspectorii DGAF au constatat abateri pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi şi confiscări în valoare de 231.792 lei şi au emis decizii de impunere pentru recuperarea a 11,94 milioane de lei, reprezentând obligaţii fiscale datorate suplimentar identificate în timpul controalelor antifraudă.

Şcolile de şoferi sunt selectate pentru verificare în baza analizei de risc fiscal şi se iau în considerare criterii precum istoricul comportamentului fiscal, numărul cursanţilor înscrişi sau sesizările primite.

În urma controalelor, inspectorii antifraudă au constatat înregistrarea în contabilitate a unor sume mici, precum contravaloarea cursurilor teoretice, şi evitarea înregistrării unor sume mai mari, precum contravaloarea cursurilor practice sau a combustibilului. De asemenea, au constatat că unele firme deţineau prea puţine autovehicule pentru a putea asigura şcolarizarea corespunzătoare tuturor cursanţilor înscrişi şi evitau înregistrarea sumelor încasate când utilizau alte autovehicule.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile obţinute din prestarea de servicii de şcolarizare pentru obţinerea permisului de conducere, pentru asigurarea creşterii gradului de fiscalizare şi a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili. Direcţia Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor celor care desfăşoară această activitate, să se asigure că declară şi achită toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

De asemenea, DGAF recomandă tuturor persoanelor care achiziţionează produse sau servicii, inclusiv de pregătire pentru obţinerea permisului de conducere, să semnaleze refuzul emiterii bonului fiscal pentru sumele plătite în acest scop prin intermediul Formularului de contact disponibil online la adresa https://www.anaf.ro/asistpublic/. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus