Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Dascălii din Sibiu vor protesta luni, în fața prefecturii. Teodor Fârțonea: Putem ajunge la înghețarea mediilor și la amânarea reînceperii școlii

Dascălii din Sibiu vor protesta luni, în fața prefecturii. Teodor Fârțonea: Putem ajunge la înghețarea mediilor și la amânarea reînceperii școlii

Dascălii sibieni vor protesta luni, în fața Instituției Prefectului pentru a le fi respectate drepturile. Potrivit liderului de sindicat sibian, profesorul Teodor Fârțonea, protestul va începe în jurul orei 12.00. Pichetarea va avea loc chiar dacă Adrian Câciu, Ministerul Finanțelor, a modificat proiectul de ordonanță care inițial îngheța veniturile cadrelor didactice, cu o majorare salarială de 8%. De asemenea, liderul de sindicat spune că dacă nu vor fi ascultați mediile elevilor vor fi înghețate, iar reînceperea școlii după vacanța de vară va fi amânată mai mult de 3 decembrie.  

Luni, între orele 12.00 și 14.00 în fața Instituției Prefectului va avea un protest al personalului din învățământul sibian. Potrivit prof. Teodor Fârțonea, se duc tratative cu prefectul Sibiului, Mircea Crețu pentru a primi o delegație de cel puțin trei persoane.

„Am înregistrat un document pentru pichetare luni, 20 decembrie, de la 12.00 la 14.00 și intenționăm să vorbim cu domnul prefect pentru a avea disponibilitate să primească o delegație, cel mai probabil de trei persoane, în acest interval orar. Există și un referendum pe care o să-l facem și vom vedea ce se întâmplă. Dacă este nevoie vom merge până la înghețarea mediilor și amânarea începerii școlii în 3 decembrie”, spune Fârțonea.

Liderul de sindicat spune că, în contextul actual, vor fi aproximativ 25 de persoane și va fi o pichetare pașnică.

„Scopul nostru este de a atenționa guvernul, prin intermediul prefecturii, care este reprezentantul în teritoriu, să dea curs solicitărilor noastre ca lucrurile să nu degenereze în defavoarea copiilor sau chiar a tuturor”, mai spune Teodor Fârțonea.

Chiar dacă Ministrul Finanțelor a modificat proiectul de ordonanță care inițial îngheța veniturile cadrelor didactice, cu o majorare salarială de 8%, dascălii sibieni vor protesta luni.

„Nu schimbă cu nimic. În primul rând textul este adresat doar profesorilor, iar colegii de la nedidactic, colegii din anexe rămân pe dinafară. În documentul care există în Consiliul Economic Social nu este majorarea despre care vorbește d-l ministru, ci una de 4%. Indiferent de ce se va întâmpla protestul de luni va avea loc”, încheie Fârțonea.

 Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Parinte

Acum 2 ani

santajul nu e pedepsit de lege?
Raspunde

@parinte

Acum 2 ani

Mai intai, educa-ti copilul sa nu mai stea pe TIK-Tok si sa asculte manele si apoi vorbeste de santaj. Auzi la el! Un profesor are carte, are un job dificil, e normal sa fie retribuit ca atare! Hop si el!
Raspunde

Profu

Acum 2 ani

Si sa se reda profesorului demnitatea functiei didactice! Nu sa stie orice chiulangiu ca va trece pt. ca profesorii au nevoie de ore! Dragi colegi, acceptand sa promoveze orice loaza nu va faceti un serviciu, ci un deserviciu! Uitati cum arata societatea de azi! ce usor pot fi prostiti!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Mi se pare numai mie sau doar bugetarii fac greve si proteste?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus